Reikalaujame, kad laidojimo namai būtų reglamentuota atstumais arba sutikimais


Parašų: 207


  • Autorius: A.Mugenytė
  • Adresuota: Jonavos raj.meras,administracija ir taryba
  • Kategorija: Kita

Laidojimo namus- šiandien galima įrengti bet kur, jei patalpos šiai veiklai neviršija 50% pagrindinės pastato paskirties ir turi atskirą įėjimą.,,Tokiu atveju pastatas netampa laidojimo namais " ir nereikalingas joks kaimynų sutikimas.
Šių metų gegužės 27 d. sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtinta higienos norma dėl žmogaus palaikų laidojimo paslaugų, kremavimo, balzamavimo veiklos visuomenės sveikatos reikalavimų. Joje reglamentuota tik kaip turi būti įrengtos žmogaus palaikų laikymo, paruošimo šarvoti ir šarvojimo patalpos, tačiau šiame teisės akte nereglamentuojamas laidojimo biurų ir ritualinių paslaugų patalpų sanitarinės apsaugos dydis. Jo paprasčiausiai nebeliko.
Šių metų rugsėjo pradžioje UAB ,,Amžina ramybė" įsigijo 2 aukštų ir apie 720 kv.m pastatą Kęstučio g.17, kuriuose ketina atidaryti laidojimo namus, kurie , žinia, nebus laidojimo namai. Šis pastatas labai arti aplinkinių gyvenamųjų namų pastatų- 3m,6,5m, 10m, 25m atstumu aplink-privatūs namai ir 40m atstumu -visais langais atsisukęs į pagrindinį įėjimą ir išvažiavimą iš šio pastato-42 butų 5 ir 6 aukštų gyvenamas namas-Kęstučio 16a, kurio laiptinė išeina tiesiai į tą pačią 6m pločio Kęstučio gatvę, kuria numatomas laidojimo procesijų judėjimas.
Birutės ir Kęstučio gatvių bendruomenė kreipėmės į rajono merą, administraciją prašydami neleisti įsisteigti laidojimo namams šioje vietoje.Kreipėmės į rajono merą ir tarybą prašydami inicijuoti atitinkamų įstatymų pataisas.
Tačiau greičiausiai ką galime padaryti -tai pirmiausiai savo kieme-Jonavoje-reikalauti mūsų išrinktųjų rajono tarybos narių ir rajono administracijos, pasinaudoti savarankiškosiomis ir priskirtomis savivaldos funkcijomis ir nustatyti TAISYKLES -kur, kokiu atstumu gali būti steigiami laidojimo namai Jonavos mieste.Taip kaip ir kitiems visuomenei svarbiems pastatams-garažams,degalinėms,taip ir laidojimo namams numatyti tinkamas vietas ir įtraukti į Jonavos bendrąjį planą.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas