Prieš reklamą internete


Parašų: 24


  • Autorius: Pistacijus
  • Adresuota: Lietuvos ir pasaulio žmonės
  • Kategorija: Žmogaus teisės

Internetas. Tai šventas žodis kiekvienam, kuris matė kompiuterį. Kadaise Internetas buvo laisvės ir demokratijos oazė, atgaiva mūsų totalitarinėje realybėje. Būtent Jis išvadavo mūsų žilus protėvius nuo žiaurios kasdienybės, padėjo kurti, svajoti, nuvainikavo miriadus stabų (ir karūnavo tiek pat vidutinybių). Deja, jau nebebe!

Laikai pasikeitė. Klastingoji reklama ir čia įkišo savo šlykščią marmūzę, palengva okupuoja mums brangią laisvo žodžio, laužytos gramatikos ir nepridengtų vaizdų panoramą. Ištisi reklamos blokai tarsi „žalieji žmogeliukai“ žygiuoja, metodiškai užimdami vis didesnes mūsų - laisvės ištroškusių avinėlių – ganyklas! Šis pasąmonę nuodijantis parazitas (reklama – aut. past.) „ant tiek sunaglėjo“, kad nepaiso privatumo, padorumo, seka mūsų apsipirkimo istoriją, geriau už mus prisimena, ką mes ketinome pirkti, ir bruka, kiša, siūlo, perša, stumia ir verčia mus tik vartoti, vartoti, vartoti.
Ar sėdėsime ant klaviatūros sudėję rankas, ar leisime reklamdaviams ir portaliūkščiams, kurie taip pat tampa monstrais-hegemonais, uždėti mums pančius? NE!

Atsiminkite, komradai, jūs galite emigruoti iš Lietuvos (sėkmės jums), galite išmesti savo kompiuterį (čia jau rimta), bet jūs vis tiek niekada nepabėgsite nuo ar iš Interneto. Tai yra „jūse“, „jūsyse“ tai yra. Pagalvokite, kokį Internetą paliekate savo vaikams ir ar jie jums padėkos, ar išveš į mišką ir su priekaištu akyse paklaus „O kur buvai TU, kai drąsusis Pistacijus apnuogino savo kalaviją kare už pasaulinį tinklą?“ .

TAD ŠIA PETICIJA, BROLIAU IR SESERIE, PAREIKALAUK, KAD: reklamos mastas internetuose sumažėtų, netrukdytų dirbti ir pramogauti, kad reklama gerbtų tavo privatumą ir intelektą/skonį (nes dalis jos yra pigus, apgailėtinas besiatrofuojančių smegenų produktas, žalojantis netgi suaugusius žmones).

Jokių reklamų prieš video įrašus Jutūbe, jokių iššokančių „paklodžių“ skaitant internetinę žiniasklaidą, jokių klykiančių, šokinėjančių, skraidančių iškrypėliškų paveiksliukų. GANA!

PAREIKALAUK PAGARBOS SAU - KAIP INTERNAUTUI IR KAIP ŽMOGUI!!!

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas