"Kartų paūksmė"


Parašų: 0


  • Autorius: Ernesta Bakšienė
  • Adresuota: Turgaus g.,Priekulė
  • Kategorija: Kita

2014 m. vietos bendruomėnių sprendimams įgyvendinti Priekulės seniūnijai skirta 14300 Lt. Paraiškas siūlomiems sprendimams įgyvendinti gali teikti NVO, įstaigos, gyventojų atstovai (seniūnaičiai), pavieniai asmenys ir kt.
Siūlimas pinigus skirti:
Jaunos šeimos dažniau didmiesčio triukšmą keičia į ramaus miestelio gyvenimą. Nuolat gražėjanti Priekulė labiau traukia naujakurius. Puoselėjamos miestelio gatvės, naujai sutvarkyta Turgaus aikštė, pagyvėjęs kultūrinis gyvenimas, mažas nusikalstamumas, byloja, kad Priekulė jauki vieta gyventi ir ugdyti jaunąją kartą ar sulaukti garbios senatvės. Tačiau besikeičiančiam miesteliui trūksta poilsio erdvės, kurioje galėtų laiką leisti ne tik jaunos šeimos su mažais vaikais, bet ir pagyvenusio amžiaus žmonės. Priekulėje ir jos apylinkėse šiuo metu gyvena per 6000 gyventojų, didžiąją dalį jų sudaro vaikai ir senyvo amžiaus žmonės.
Šiuo metu jaunos šeimos priverstos tokių poilsio erdvių ieškoti Klaipėdoje arba naujai įrengtame sode Agluonėnuose.
I. Simonaitytės gimnazija dalyvauja įvairiuose tarptautiniuose projektuose, kurie į Priekulę pritraukia skirtingo amžiaus vaikų ir jaunimo. Pastebima, jog pastaruoju metu miestelyje gausėja turistų iš įvairių pasaulio šalių.
Miestelio gyventojai, pastatai ir sutvarkytos viešosios erdvės reprezentuoja Priekulę.
Sutvarkyta viešoji erdvė (parkelis prie ,,Cukrainės" ), kurioje būtų įrengta vaikų žaidimų aikštelė ir poilsio zona senyviems žmonėms, paskatintų jaunąją kartą ne tik ugdyti ir lavinti savo fizinius gebėjimus, bet ir bendrauti, ugdyti pagarbą vyresnio amžiaus žmonėms.