VTB lyga - ne vieta Lietuvos klubams


Parašų: 64


  • Autorius: Lietuvos Balsas
  • Adresuota: LKL, Sporto institucijos, Miestų savivaldybės, „Lietuvos rytas“, „Neptūnas“, „Dzūkija“, „Lietkabelis“ ir „Nevėžis“.
  • Kategorija: Sportas

Norime išsakyti didelį pasipiktinimą krepšinio klubų „Lietuvos rytas“, „Neptūnas“, „Dzūkija“, „Lietkabelis“ ir „Nevėžis“ sprendimu dalyvauti VTB lygoje.

Suprantame, kad dalyvavimas šioje lygoje klubams yra naudingas finansine ir tobulėjimo prasme, tačiau šiandienos pasaulinių įvykių akivaizdoje, net ir tai nėra pateisinama. Rekordiškai daug, net penki Lietuvos klubai trokšta žaisti šiame politika persmelktame čempionate, nors derėtų solidarizuotis su Ukrainos žmonėmis ir vengti panašių Kremliaus rėžimo globojamų projektų.

Šia peticija kreipiamasi į LKL vadovybę, kuri nuolaidžiauja VTB lygoje norintiems žaisti klubams, kitas Lietuvos sporto atsakingąsias institucijas, atitinkamų miestų savivaldybes, skiriančias paramą klubams, bei pačius klubus.

Nenorime, kad Lietuvos klubai dalyvautų Sovietų Sąjungos laikus primenančioje atvirojoje Rusijos lygoje, kurią valdo Putino rėžimo atstovas ir KGB generolas Sergejus Ivanovas. Rusija terorizuoja kaimynines valstybes, grobia jų teritorijas, žudo jų žmones, remia terorizmą, vykdo ciniškus nusikaltimus prieš žmogiškumą ir pamena bet kokias demokratines vertybes, todėl nenorime, kad mūsų krepšinio klubai dalyvautų šiai šaliai naudinguose minkštosios galios projektuose arba kad tam būtų paaukotas nors vienas litas iš Lietuvos mokesčių mokėtojų lėšų.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas