Belmonto žirgyną grąžinti sportininkams!


Parašų: 355


  • Autorius: Elena Navickaitė-Zalieckienė
  • Adresuota: LR Prezidentė, LR Ministras Pirmininkas, Vilniaus miesto savivaldybė
  • Kategorija: Sportas

Mieli Tautiečiai,
Nelikite abejingi visų mūsų turto neracionaliam naudojimui ir užkirskite kelią valdininkų bei politikų abejingumui bei nesiskaitymui su paprastais piliečiais.
Kalbame apie Vilniuje, Belmonto parke esantį jojimo sporto kompleksą – Belmonto žirgyną. Belmonto žirgynas yra vienas iš nedaugelio sporto centrų, kuriame yra visos sąlygos treniruotis žirgams ištisus metus. Belmonto žirgynas yra unikalioje vietoje - Vilniaus mieste, netoli centro, į kurį patogu atvykti vilniečiams, jų svečiams, tame tarpe vaikams. Sporto centro vieta svarbi svarstant šiuo metu aktualų klausimą dėl dienos centrų, kur puikiai galėtų leisti laiką vaikai.
Sporto komplekse daug metų veikė Olimpinio rezervo jojimo sporto mokykla. Čia buvo užauginta ne viena karta sportininkų, pasiekusių žymių rezultatų. Tame tarpe penkiakovininkai. Komplekse nuo 1973 m. sportavo ne tik suaugę, bet ir vaikai. Belmonto žirgyne buvo treniruojamos vaikų grupės, treneriai vykdė neformalaus ugdymo veiklą, nuolat dirbo su socialinės rizikos ir socialiai remtinų šeimų vaikais, patraukdavo vaikus iš gatvių. Žirgyne buvo organizuojamos įvairios jojimo varžybos.
Sporto kompleksą perdavus policijai, pastarieji 1992 m. vasario 27 d. Vilniaus miesto valdybos potvarkio Nr. 387v 3 punktu buvo įpareigoti „vykdyti pagrindines jojimo sporto mokyklos funkcijas“. Tuo tarpu VPK 2013 m. spalio 7 d. raštu Nr. 10-S-16546 buvome informuoti, kad arklidės ir kiti statiniai bus naudojami išskirtinai Raitojo padalinio reikmėms, bei kad jokio konkurso skelbti neketinama. Manome, kad tokie policijos veiksmai ir tolimesni ketinimai prieštarauja VPK perduoto valdyti turto patikėjimo teise sąlygoms, todėl yra neteisėti.
Iš žirgyno išvarius sportininkus, Vilniečiai ir jų svečiai prarado galimybę pasigrožėti žirgais, sportuoti bei stebėti varžybas. Mūsų duomenimis šiuo metu policija, be kita ko, planuoja žirgyną paversti policijos sporto rengimo centru. Taigi, toks rekreacinėje teritorijoje esantis ir visų Lietuvos piliečių poilsiui bei laisvalaikiui turintis tarnauti centras, pavirs uždara policininkų susibūrimo vieta.
Dėl aukščiau minėto Vilniaus miesto valdybos potvarkio Nr. 387v, kurio 3 punktu policininkai buvo įpareigoti vykdyti pagrindines jojimo sporto mokyklos funkcijas, kreipėmės į daugelį institucijų ir politikų. Deja Policijos departamentas, Vilniaus m. savivaldybė, Vidaus reikalų ministerija, Kūno kultūros ir sporto departamentas, Seimo jaunimo ir sporto reikalų komisija nesiteikė atsakyti, kodėl policija staiga nusprendė ignoruoti juos įpareigojančius teisės aktus ir kodėl iš Belmonto žirgyno buvo išmesti sportininkai.
Beje, kas galėtų paneigti, kad pagrindinis postūmis išmesti civilius asmenis iš šiuo metu policijos žinioj esančios teritorijos, buvo pačių sportininkų policijos patalpose rastas nelegalus ginklų ir sprogmenų sandėlis!

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
6 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
7 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
8 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
9 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
10 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
11 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas