Dėl nepertraukiamo eismo geležinkelio pervažos įrengimo


Parašų: 235


  • Autorius: Juozas Rinkevičius
  • Adresuota: Kazlų Rūdos savivaldybės taryba
  • Kategorija: Kita

Vadovaudamasi LR Konstitucijos 33 straipsnio 3 dalimi, laikydamasi LR Peticijų įstatymo reikalavimų, siekdama įgyvendinti LR Konstitucijos laiduojamą teisę dalyvauti vietos savivaldos valdyme – Kazlų Rūdos savivaldybės gyventojų grupė, atsižvelgdama į savivaldybės tarybos kompetenciją (LR vietos savivaldos įstatymo 16 straipsnis), kreipiasi į Kazlų Rūdos savivaldybės tarybą su žemiau išdėstytu siūlymu.
Kazlų Rūdos miestą į dvi dalis dalina geležinkelis, kurio eismas jau dabar yra didelis. Praleidžiant traukinius Kazlų Rūdos miesto gyventojai ir svečiai sugaišta daug laiko.
Šiuo metu yra vykdomas ypatingos valstybinės svarbos projektas „Rail Baltica“ , kurio metu bus nutiesta europinė geležinkelio vėžė per visą Lietuvos teritoriją. Projektas įgyvendinamas ir Kazlų Rūdoje (ruožas Marijampolė – Kazlų Rūda). Įgyvendinus jį ir Lietuvai prisijungus prie europinio geležinkelio tinklo, traukinių eismas taps dar dažnesnis.
Svarbu, kad daugelis svarbių įstaigų yra išsidėstę skirtingose miesto dalyse. Todėl greitoji pagalba, ugniagesiai, policija, kitos specialiosios tarnybos gali nebespėti pasiekti reikalingų adresų, nekalbant apie laiką gaištančius darbuotojus, vežėjus.
Vykdant tarptautinius projektus dėl valstybės ekonomikos ir gerovės užtikrinimo, neturi būti apribota Kazlų Rūdos gyventojų ir miesto svečių teisė į kokybišką gyvenimą bei patogų (ar tam tikrais atvejais – net galimą) susisiekimą.
Todėl šią peticiją pasirašiusieji pasisako už tai, jog Kazlų Rūdos savivaldybės taryba pagal jos įgaliojimus pradėtų teisinius bei politinius veiksmus tam, kad miesto ribose būtų įrengta nepertraukiamo eismo (viadukas ar tunelis) geležinkelio pervaža Kazlų Rūdoje. Atsižvelgiant į aukščiau išdėstytą, pasirašiusiųjų Kazlų Rūdos gyventojų grupė prašo:
1. Pripažinti šį kreipimąsi į Kazlų Rūdos savivaldybės tarybą peticija.
2. Vadovaujantis LR Vietos savivaldos įstatymu ir kitais teisės aktais, Kazlų Rūdos savivaldybės tarybą, pagal jos įgaliojimus, pradėti teisinius bei politinius veiksmus tam, kad miesto ribose būtų įrengta nepertraukiamo eismo geležinkelio pervaža.
3. Teisės aktų nustatyta tvarka informuoti pareiškėjų atstovą apie priimtus sprendimus, susijusius su šia peticija.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas