Griežtinti bausmes už vairavimą apsvaigus alkoholiu


Parašų: 17


  • Autorius: G. Jėsinas
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos seimas
  • Kategorija: Kita

Mes, žemiau pasirasę, reikalaujame griežčiau bausti už vairavimą apsvaigus viena iš pavojingiausių narkotinių medžiagų visuomenei – alkoholiu. jei jo kraujyje aptinkama daugiau nei 0,2 promilių, be jokiu išimčių ir nepaisant vairavimo stažo.
Statistika: Remiantis statistikos duomenimis, 2011 metais Lietuvoje dėl neblaivių vairuotojų kaltės įvyko 304 eismo įvykiai. Juose žuvo 33 ir buvo sužeisti 439 žmonės. Iš 29 neblaivių vairuotojų, pražudžiusių gyvybes – 9 buvo sulaikyti pakartotinai, sėdę už vairo neblaivūs. Jie pražudė 9 žmones.
Pastebima, kad kitais, 2012, metais žuvusių žmonių skaičius dėl pakartotino neblaivumo tik augo. Buvo užfiksuota 320 eismo įvykių, kuriuose 40 žmonių žuvo, 422 buvo sužeisti. Taip pat buvo sulaikyti 17 vairuotojų, vairavusių transporto priemonę neblaivūs, o 15 iš jų – po vieną ir daugiau kartų. Šie jau bausti „kelių ereliai“ gyvybes atėmė 15 žmonių.

Todėl siūloma didinti baudas už vairavimą išgėrus:
--Už žiauriausius alkoholiu apsvaigusių vairuotojų nusikaltimus – atėmus vienam ar daugiau žmonių gyvybęs skirti griežčiausias bausmes, sunkiais atvejais kalėjimą iki gyvos galvos ar net mirties bausmes.
-Girtiems vairuotojams skirti didesnes pinigines baudas, o taip pat 6-12 mėnesių atimti teisę vairuoti transporto priemonę.
-Jau kartą baustus vairuotojus už šį nusižengimą atimti vairuotojo pažymėjimą 3-5 metams ir dar labiau didinti bausmes.
Už saugumą keliuose ir girtavimo prie vairo prevenciją!

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas