Dėl Žagarės greitosios pagalbos posto išsaugojimo


Parašų: 4


  • Autorius: Simona Stasytyte
  • Adresuota: Joniškio r. savivaldybės administracijos Direktoriui
  • Kategorija: Sveikatos apsauga

Joniškio r. savivaldybės administracijos Direktoriui

Mes, žemiau pasirašę Žagarės miesto ir seniūnijos gyventojai, nesitinkame su Jūsų sprendimu uždaryti Žagarės greitosios pagalbos postą.
Jau keli dešimtmečiai vyksta sveikatos apsaugos reforma, kuri kliudė ir žagariečius medikus bei pacientus. Neaplenkė ji ir greitosios. Jau keleri metai net telefono numerio ten nebėra ir durys dažnai uždarytos, bet ligos ištikti žmonės žinojo, kad yra tokia įstaiga. Ilgamečiai darbuotojai, operatyviai ir sąžiningai atlikdami savo pareigas, žagariečiams jau seniai tapo savi.
Sveikatos pagalbos postas dar buvo patogus gyventojams ir tuo, kad čia ambulatorijos nedarbo metu buvo galima atlikti nesudėtingas medicinos procedūras ar pasikalbėti įvairiais sveikatos sutrikimo klausimais.
Kai kalbama apie patalpu išlaikymo lėšas ir nuostolius, tai kyla klausimas, ar labai jau racionalu skambinti į 112 ir laukti pagalbos iš Joniškio ar net Šiaulių, Mažeikių? Dauguma Žagarės seniūnijos gyventojų vyresnio amžiaus, turi daug sveikatos sutrikimų ir skubiu atveju gali nesulaukti iš toli atvykstančios greitosios pagalbos.
Prašome dar sykį svarstyti šį sprendimą ir argumentus raštu pateikti Žagarės gyventojams per Žagarės seniūniją ir spaudą.