Dėl aktyvesnio Lietuvos Respublikos prisidėjimo prie migrantų krizės sprendimo


Parašų: 78


  • Autorius: Lietuvos Respublikos piliečiai
  • Adresuota: Jos Ekscelencijai Lietuvos Respublikos Prezidentei, Seimo nariams ir politikams.
  • Kategorija: Kita

Jos Ekscelencijai Lietuvos Respublikos Prezidentei, Seimo nariams ir politikams.

Mes, Lietuvos Respublikos piliečiai, reiškiame susirūpinimą dėl žmonių, kurie žuvo bėgdami nuo represinių politinių režimų. Vien per 2015–uosius metus Viduržemio jūros regione žuvo 3092 migrantai. Mes negalime užsimerkti prieš tokio masto tragediją. Todėl valdžios atstovų reikalaujame aktyviau prisidėti prie migrantų krizės sprendimo, kad jos aukų skaičius būtų kiek įmanoma mažesnis.
Kviečiame Lietuvos Respublikos piliečius pasirašyti šią peticiją, įpareigojančią Lietuvos Respublikos įstatymų leidžiamąją ir vykdomąją valdžią imtis žemiau nurodytų veiksmų.

1. parengti siūlymus dėl infrastruktūros bei teisės aktų tobulinimo, siekiant efektyviau ir humaniškiau priimti prieglobsčio LR prašančius asmenis;

2. teikti siūlymus ES institucijoms dėl migracijos problemų sprendimo už ES ribų, siekiant mažinti nelegalią migraciją ir jos sukeliamą aukų skaičių;

3. kurti ir diegti švietimo programą, kuri padėtų kiekvienam norinčiam LR piliečiui visapusiškai susipažinti su pabėgėlių problematika tam, kad jis galėtų susiformuoti savo požiūrį į ją.