mediciniškos kanapės-marihuanos legalizacija


Parašų: 20


  • Autorius: Lietuvos Pilietis
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos seimas
  • Kategorija: Žmogaus teisės

Lietuvoje nėra mokslinių tyrimų mediciniškos kanapės klausimais, nes mūsų gerbiamieji medicinos profesoriai negeba tirti tokių dalykų. O ar jų gebėjimais lemta pasikliauti, kai kitose šalyse jau atlikta nemažai tyrimų įrodančių teigiamus medicininės kanapės aspektus. Prieš mūsų akis nusimato ilgas ir varginantis profesionalių vertėjų darbas.

Visa ši kova ar medicininė kanapė ("marihuana") turi ar neturi mediciniškų savybių verda dėl interesų grupių godumo, pelno siekimo ir kitų egoistiškų niuansų.

Sunku gerbiamiems pasaulio medicinos profesoriams mąstyti aiškiai, nes kaip galima dabar prisipažinti, kad nelegalus, uždraustas preparatas turi mediciniškų savybių. Visas gyvenimas nugyventas reklamuojant neigiamus med. kanapės aspektus ir dabar še tau šėtone, turi pripažinti, kad klydo ir yra visiškai neteisūs. Visi gebame atminti, koks tas jausmas, kai kažkas tau ginčo metu sako, kad tu neteisus, kai tu iš tikrųjų neteisus, o nori pasirodyti, kad vis dėl to teisus.

Ar čia ne narkomanija - sergančiojo priklausomybės liga išvaizda.Ne nori sustoti, paanalizuoti situacijos giliau ir nubraukti praeities klaidas ir pasikartojančią ideologiją bei mąstymo rėmus. Klaidingą pasaulio suvokimą, pakeisti nauju, šviežiu požiūriu, kuris pagrįstas viso pasaulio visuomenės pavyzdžiu, nuomone, statistiniais duomenimis, moksliniais tyrimais. Žvelgiant į praeities nuoskaudas apsiribojama visuomenei padėti tobulėti , kuri stumiama vis giliau į moralinę ir materialinę bei tą pačią dvasinę bedugnę jei to net nesuprantant.

Praeityje padaryti užsakomieji moksliniai tyrimai, kuriais sufabrikavo ir apšmeižė šį nuostabų augalą apniaukia protą. Teigimai, kad žudo žmogų ir yra baisesnis narkotikas nei alkoholis ar kitos legalios alternatyvos "ištaškė" visus narkomanus. "Narkomanus" plačiąja prasme, visus kurie bent kiek liečiasi prie medicininės kanapės nelegalumo ir jo išlaikymo. Tai žmonės, kurie serga egoizmo, godumo, išsilavinimo stoka, neigiamumo, siauro matymo ir regos, ribotos vaizduotės ir daugybė kitų priklausomybės ligų iš kurių pati baisiausia ir daugiausiai žalos pridaranti visiems mums, tai visuomenei yra pasikartojančių veiksmų karuselė. Karuselė, kai metai iš metų daroma tas pat per tą patį, nesugebama išlipti iš jos, pakeisti krypti. Nesugebėjimas radikaliai įžvelgti problemų šaknis ir pasekmes, stebinanti priklausomybės ligos savybė.

Kiekviena narkotinė, legali ar nelegali medžiaga, vaistai ar ne vaistai, turi šalutinių poveikių bet visi jie skiriasi, o med. kanapės šalutiniai poveikiai unikalūs. Pats kenksmingiausias šalutinis poveikis, tai nelegalumas.
Žmonės, kurie laisva valia ir sveiku protu renkasi naudoti šį "narkotiką", vartos jį bet kokiu atveju ar jis bus legalus ar ne. Iš nelegalumo kilusi be kontrolės situacija, stumia šiuos žmones į juodąją rinką, kuri yra nesaugi. Daug neigiamų aspektų bet pats svarbiausias medžiagų kokybė. Neaišku kokybė, kuri kelia grėsmę vartotojui, vis dėl to, dažniausiai Lietuvoje rūkoma. Kokybės nebuvimas kelia grėsmę neaiškių ligų tikimybe, kurios kelia med. kanapės vartotojams nebūdingus negalavimus (šalutinius poveikius). Tai, vėl gi, užtraukia pyktį kanapei, nieko neišmanantiems apie juodosios rinkos keliamas grėsmes, visuomenės nariams. Nekontroliuojamoje rinkoje neaišku kokiomis sąlygomis buvo auginama, laikoma ir parduodama.

Kokia tikroji moralinė ir materialinė viso to žala, žmonių kūnams ir protams, prievartos būdu nustumtiems už įstatymo ribų?

Ir vėl tas pat. Ir vėl tas pats per tą patį. Kasdien gyvename užstrigę tų pačių veiksmų ir jų sekų karuselėse.
Ne veltui, taip trokšta, didžiulė dalis visuomenės narių, kažkur pabėgti, prisigeriant iki apsivėmimo.
Siekiama atsiminti nieko ir kitą rytą skustis, kad neatsimena nieko. Siekiama, prisivartoti alkoholio ir skųstis, kodėl jį vartojo.
Siekiama laikinai ištrūkti iš karuselės, kad būtų apie ką pašnekėti kitą dieną.
Amžina, pasikartojanti nuomonių ir pasisakymų kova vyksta vien tik mūsų vidiniuose pasauliuose ir mažuose draugų rateliuose.

Ką čia be kalbėti apie pasaulio visuomenę.
"Nors šalių sąrašas, kur tokie preparatai yra leidžiami, nuolat ilgėja, medicininės kanapės išlieka mįsle medicinos profesionalams. Kol kas nėra atlikta pakankamai tyrimų, dažnai remiamasi asmeniniais pacientų atsiliepimais."

Tad gal dedam tašką dvejonėms ir legalizuojam medicinines kanapes. Bus kontrolė, bus kokybė o svarbiausia pinigų bus, jau nekalbant apie daugelį kitų kanapės privalumu...

P.S.

O kiek miškų galima išsaugoti ?! (pvz. kanapinis popierius)

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas