Gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos ,,NUARAS" veiklos kontrolė ir stebėsena


Parašų: 173


  • Autorius: M. Šulcaitė
  • Adresuota: Klaipėdos savivaldybė
  • Kategorija: Kita

Nuo šių metų rugpjūčio 2 dienos Klaipėdos regiono benamių gyvūnų surinkimo, laikymo, sterilizavimo, karantinavimo, eutanazijos ir utilizavimo paslaugų teikimo konkursą laimėjo gyvūnų globos ir kontrolės tarnyba ,,Nuaras", savo veiklą vykdanti trijuose miestuose - Alytuje, Kaune ir Klaipėdoje. Pagrindinis konkurso kriterijus buvo mažiausia pasiūlyta paslaugų kaina. Prieš keletą metų Klaipėdos savivaldybė ,,Nuaro" paslaugų atsisakė, kai ne vieną kartą patikrinę rado suvargusius, blogomis sąlygomis laikomus keturkojus.
Nemažai klaipėdiečių ir kitų miestų gyventojų yra susirūpinę ar net pasipiktinę benamių gyvūnų laikymo sąlygomis tarnyboje ,,Nuaras". Joje ne kartą užfiksuota gana grubių gyvūnų laikymo ir priežiūros pažeidimų, kurie akivaizdžiai prieštarauja 2014 m. birželio 2 d. patvirtintam įsakymui ,,DĖL VETERINARIJOS REIKALAVIMŲ GYVŪNŲ GLOBĖJAMS IR GLOBOS NAMAMS". Ypač atkreiptinas dėmesys į šiuos punktus:

<...>
28. Visiems gyvūnams turi būti sudarytos jų sveikatos ir gerovės reikalavimus atitinkančios laikymo sąlygos.
29. Laikymo įrangoje turi būti:
29.1 įrengta tinkama poilsio vieta gyvūnams;
29.3. įrengtos grindys, atitinkančios laikomų gyvūnų fiziologinius poreikius ir nekeliančios pavojaus gyvūnų sveikatai ir gerovei <...>
31. Parenkant gyvūnus laikymui grupėmis, turi būti atsižvelgiama į į gyvūnų tarpusavio konkurencijos galimybę.
33. Gyvūnams prieinamoje vietoje nuolat turi būti švaraus geriamojo vandens; lietaus vanduo, sniegas ar pan. negali būti naudojami gyvūnams girdyti.
34. Gyvūnai turi būti šeriami jų poreikius atitinkančiais pašarais. Pašaro kiekis, sudėtis, forma turi atitikti gyvūnų mitybos ir elgesio poreikius.
39. Kiekvieną dieną, ryte ir vakare, turi būti valomos gyvūnų kraiko dėžutės, prireikus keičiami pakratai.
54. Jeigu laikymo įrangos, kurioje laikomi gyvūnai, grindys nešilldomos, gyvūnų poilsio ir miegojimo vietoje turi būti patiesti gultai ar paklotai.
*Minimalus vienam šuniui skiriamas plotas yra 10 kvadratinių metrų.

Todėl mes, žemiau pasirašę pareiškėjai, vadovaudamiesi moraliniu principu gerbti ir saugoti gyvūnų gyvybę bei 2014 m. birželio 2 d. Nr. B1-4876 patvirtintu įsakymu ,,DĖL VETERINARIJOS REIKALAVIMŲ GYVŪNŲ GLOBĖJAMS IR GLOBOS NAMAMS"", s i ū l o m e i r p r a š o me:

1. kad Klaipėdos savivaldybė užtikrintų griežtą ir nuolatinę tarnybos ,,Nuaras" veiklos vykdymo kontrolę bei stebėseną, atsižvelgiant į laimėto konkurso dėl benamių gyvūnų surinkimo, sterilizavimo ir kt. pateiktas sąlygas;
2. visus, kurie neabejingi benamių gyvūnų gerovei, pranešti apie bet kokį nustatytos tvarkos pažeidimą ar nesilaikymą, pastebėtą įstaigoje ,,Nuaras".

Pažymime, kad ši peticija nėra priešiška konkretiems fiziniams ar juridiniams asmenims. Mūsų tikslas ir noras - gerbti ir saugoti benamių gyvūnų gerovę, nelikti abejingiems smurto ar kitų neteisingų veiksnių akivaizdoje, bendradariauti ir kartu kurti geresnes benamių gyvūnų globos ir laikymo sąlygas.


# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
6 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
7 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
8 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
9 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
10 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
11 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
12 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas