Ženklams "Ne"


Parašų: 327


  • Autorius: Kėdainių bendruomenė
  • Adresuota: Kėdainių rajono savivaldybės administracijai
  • Kategorija: Kita

Asociacijos „Sveiki Kėdainiai“ir "Kėdainių miesto bendruomenė", vietos verslininkai, kėdainiečiai prašo atšaukti Kėdainių Saugaus eismo komisijos priimtą sprendimą dėl motorinių transporto priemonių eismo uždraudimo Didžiosios Rinkos aikštės dalyje, Č. Milošo g. Taip pat peržiūrėti ženklų (Draudžiama transporto priemonėms sustoti (stovėti) toje kelio pusėje, kurioje yra kelio ženklas) kiekį, jų būtinumą, svarstyti juos panaikinti Senojoje g.

Akivaizdu, kad sprendimas buvo priimtas vienašališkai, nepasitarus su miesto bendruomene, kurios labai svarbi dalis yra ir šioje teritorijoje įsikūrę vietos verslininkais, nesilaikant Savivaldybės administracijos vadovų ir mero viešai deklaruojamų atvirumo, įsiklausymo ir bendradarbiavimo su visuomene principų.

Esame įsitikinę eismo uždraudimas nepasieks viešojoje erdvėje deklaruojamų tikslų, dėl kurių neva šis sprendimas buvo priimtas. Veikiau priešingai – ir taip jau apmirusį senamiesčio gyvenimą dar labiau pristabdys. Lėtai vykdant Didžiosios Rinkos aikštės rekonstrukciją jau dabar vietos verslininkai skaičiuoja apčiuopiamus nuostolius, klientų sumažėjimą, kėdainiečiai patiria nepatogumus negalėdami vykti automobiliais vaizdingu miesto maršrutu bei aplenkti mašinų spūstis centrinėje gatvėje.

Net neva laikinas eismo apribojimas (šiems kelio ženklams nėra numatytas galiojimo terminas), uždarymas dėl objektyvių priežasčių (vykdomos rekonstrukcijos) ir transporto eismo nukreipimas per Senosios Rinkos aikštę ir Senąją gatvę, neprisidėjo nei prie unikalios mūsų miesto dalies išsaugojimo, nei prie kėdainiečių senamiesčio lankytojų ir miesto svečių saugumo, veikiau darė priešingą poveikį. Tuo labiau nepriimtinas dirbtinis pėsčiųjų zonos kūrimas perkeliant transporto eismą į siauras senamiesčio gatveles iš eismo saugumo infrastruktūrą turinčios Didžiosios Rinkos aikštės. Prieš apribojant eismą, neįrengtos papildomos stovėjimo aikštelės, zonos.

Primename, kad numatomų renginių metu galima atskirai uždaryti gatvę, uždrausti stovėjimą ar jos atkarpą. Nemanome, kad šioje miesto dalyje vyksta tiek daug masinių renginių, kurių metu būtina riboti eismą, todėl įprastu gyvenimo ritmu gatvės turi tarnauti gyventojams, o ne keliems renginiams ar menamai turistų gausai. Saugumą papildomai galima užtikrinti kitose gatvėse pasiteisinusiomis priemonėmis – greitį ribojančiais "kalneliais".

Sprendimas dėl motorinių transporto priemonių eismo uždraudimo iki tilto ir tarp pėsčiųjų tilto bei Radvilų gatvės jau dabar paveikė arčiausiai Didžiosios Rinkos aikštės įsikūrusių įmonių veiklą, todėl manome, kad priimtas sprendimas ir ateityje gerokai apsunkins čia ir aplink įsikūrusio smulkaus verslo įmonių ekonominę veiklą, dėl ko joms gali tekti nutraukti savo veiklą su visom iš to kilsiančiomis pasekmėmis miestui ir bendruomenei.

Norime atkreipti dėmesį ir į tai, kad eismas visa Č. Milošo gatve išsprendžia piko valandomis susidarančių transporto priemonių spūsčių J. Basanavičiaus gatvėje problemą, nes dalis transporto nusikreipia nuo miesto centrinės dalies.

Kėdainiai yra turtingi ir unikalūs savo istoriniu, urbanistiniu, kultūriniu paveldu, todėl mums, šio miesto bendruomenės nariams, yra svarbus mūsų miesto atsinaujinimas ir pritaikymas kultūriniams, socialiniams, ekonominiams ir kitiems miestelėnų bei miesto svečių poreikiams, pabrėžiant tai, ką turime geriausia.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
6 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
7 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
8 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
9 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
10 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
11 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
12 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
13 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
14 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
15 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
16 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
17 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
18 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
19 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
20 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas