Dėl varžybose dalyvaujančių arklių vakcinacijos.


Parašų: 116


  • Autorius: E.K.
  • Adresuota: VMVT, LVGA
  • Kategorija: Sportas

Norime atkreipti dėmesį į tai, kad Valstybinė veterinarijos tarnyba (toliauVMVT)reikalavimus dėl žirgų, dalyvaujančių varžybose, patvirtino 2008 m, 2011 metais buvo išleistas pakeitimas, kuris yra suformuluotas, taip, kad kelia diskusjų.
Peticijos parašai bus pateikti VMVT ir Lietuvos Veterinarijos Gydytojų Asociacijai su prašymu pakeisti galiojantį įsakymą.
Vakcinų nuo gripo gamintojai, deklaruoja, kad imunitetas išsilaiko metus, jei arklys turi pirminę busterinę(trijų vakcinų) vakcinaciją. Remiantis kitų Europos šalių praktika, Tarptautinės Žirginio Sporto Federacijos(toliau FEI) rekomendacijomis, prašome įsakymą dėl žirgų vakcinacijos suformuluoti taip:
Visose LR teritorijoje organizuojamose nacionalinėse varžybose, dalyvaujantys žirgai turi būti suskiepyti nuo gripo bent kartą per metus(privalo turėti pirminę vakcinaciją).
LR teritorijoje organizuojamose Tarptautinėse varžybose( įtrauktose į oficialų FEI kalendorių) dalyvaujantiems žirgams varžybų dieną po paskutinės vakcinacijos gali būti praėję ne daugiau nei 6 mėn+21.
Varžybose gali dalyvauti arkliai, turintys pirminį kursą nuo gripo.
Varžybose gali dalyvauti arkliai, kuriems nuo paskutinės vakcinacijos yra praėję daugiau, nei 7 dienos.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas