Dvigubos pilietybes iteisinimas


Parašų: 340


  • Autorius: V. Grikstaite
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos Seimas
  • Kategorija: Žmogaus teisės

Pasaulio lietuviai praso dvigubos pilietybes.
Gyvenimas labai sparčiai keičiasi, todėl turime prisitaikyti prie pasikeitusio žmonių gyvenimo būdo. Juk lietuviu, Lietuvos Respublikos piliečiu gali būti nepriklausomai nuo to, kurioje pasaulio vietoje esi šiandien. Negalima skirstyti žmonių į daugiau ir mažiau savo tėvynę mylinčius. Net ir būdamas toli nuo jos gali mylėti savo šalį, jaustis lietuviu ir imtis iniciatyvų jos labui.
Svarbu išlaikyti emigrantų ryšį su tėvyne. Glaudus ryšys su tėvyne, pilietinis ryšys – tai ir viltis sugrįžti, ir visavertiškumo jausmas gimtinėje, ir suvokimas, kad esi reikalingas, taip pat galimybė dalyvauti ir Lietuvos politiniame gyvenime.
Lietuvos Respublikos piliečiai iš tėvynės išvyksta dėl ekonominių, šeiminių ar kitų aplinkybių. Dalis jų atsisako Lietuvos pilietybės, bet nemaža dalis nenori jos atsisakyti, o mes juos verčiame taip daryti, neleisdami turėti dvigubos pilietybės.
Ypatingai tai aktualu dabar Anglijoje gyvenantiems lietuviams, ne po Brexito noredami uzsitikrinti savo teises dauguma lietuviu noretu isigyti ir Jungtines Karalystes pilietybe. Ir lengviausia tai padaryti dabar, kol dar JK priklauso Europos Sajungai ir musu teises gina ES. Deja, jei istatymas Lietuvoje bus uzdelstas, tai pasunkins musu padeti. As viliuosi, kad Dvigubos pilietybes istatymas bus priimtas kuo greiciau ir tai isspres musu svarstymus ir dvejones dar pries JK oficialiai isstojant is ES.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
6 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
7 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
8 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
9 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas