Būsto draudimas nuo incidentų Astravo atominėje elektrinėje


Parašų: 1


  • Autorius: Atsakingas pilietis
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos Vyriausybė
  • Kategorija: Kita

Susidūriau su problema apdrausti būstą nuo radiacinio Astravo pavojaus. Lietuvos draudimas ir draudimo brokeriai atsakė, kad tokio draudimo rinkoje nėra. Bandžiau pasidomėti, ar įmanoma apsidrausti pas užsienio draudimo bendroves, bet paaiškėjo, kad Lietuvoje esančio turto užsienio bendrovės apdrausti negali.
Taigi iškyla daug klausimų: ar Valstybė neturėtų užtikrinti Lietubos piliečių sveikatos ir jų turto saugumo? Jei jau privačioms draudimo kompanijoms atrodo per daug rizikinga drausti nuo Astravo radiacinio pavojaus, ar to neturėtų daryti Lietuvos valstybė?
Esam jauna šeima ir norime pirkti būstą Vilniuje. Tačiau tai daryti baisu, be draudimo nuo Astravo radiacinio pavojaus. Mat tyčia ar ne tyčia įvykus avarijai Astrave, daug šansų, kad Vilnius būtų evakuotas. Prarandi ir būstą ir pinigus, kuriuos suinvestavai į būstą. Tai gali būti dar viena paskata žmonėms emigruoti iš Lietuvos ir visiškai pribaigti Lietuvos valstybę.

Siūlymas: Vyriausybei skatinti draudimo bendroves sukurti būsto draudimą nuo radiaciją paskleidžiančių incidentų Astravo atominėje elektrinėje. Jei Lietuvos draudimo kompanijos tuo nenori užsiimti, tai gal pasaulyje yra kitų tuo užsiimančių bendrovių. Ar kraštutiniu atveju, pačiai vyriausybei kurti valstybinį tokio pobūdžio draudimą.