Dėl NEC patraukimo atsakomybėn už nekorektiškus Valstybinius Brandos Egzaminus ir jų rezultatus


Parašų: 7


  • Autorius: Tiesiog Dvyliktokas
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos Švietimo ir Mokslo Ministerija
  • Kategorija: Žmogaus teisės

Dėl NEC nekompetencijos bei amžinų išsidirbinėjimų, 2017 m. VBE užduotys buvo neįveikiamos daugeliui dvyliktokų, o rezultatai - neatspindintys jų realių gebėjimų. Todėl mes, abiturientai, vadovaudamiesi šiuo delfi.lt straipsniu: http://www.delfi.lt/pilietis/voxpopuli/esu-isiutintas-brandos-egzaminu-vertinimu-privalome-rengti-peticija.d?id=75128412, iš NEC reikalaujame šių dalykų:

1. Kad su rezultatais matytųsi ir vertinimas, klaidos (dabar nei žinai už ką įvertino, nei savo klaidų, kurias galėtum taisyti).

2. Greitesnio ir skaidresnio egzaminų vertinimo (terminų nustatymas)

3. Komunikacijos ir sprendimų laiku. Dabartinė situacija, kai prieš du mėnesius iki egzaminų pranešama apie naikinamas valstybės finansuojamas vietas, B lygio metinio pažymys nebetinka stojant į universitetus ir t.t. yra tragiška. Taip pat turėtų būti iš anksto pranešama, jei egzaminai sunkėja (šių metų IT).

4. Vertinimo keitimas. Dabar tau papuls bloga diena ir prarasi visus metus. Taip pat vidutiniokai tempiami už ausų, o tie, kas išsprendė 19 iš 20 uždavinių, gauna tiek pat, kiek ir tas, kuris išsprendė viską (po 100%). Taškai (visur po 100) = balai turėtų būti.

5. Technologijų pritaikymas. Pvz: NEC svetainę lanko dažniausiai jaunimas. Didelė dalis jaunimo naudoja telefonus. Puslapis visiškai jiems nepritaikytas, be to, sunku rasti informaciją.

Taip pat reikalaujame NEC vadovės S. Vygelienės atsistatydinimo bei atsakomybės už neadekvačius egzaminus bei jų įvertinimus prisiėmimo teismine tvarka.