Sutvirtinimas Gedimino Pilies Vilniuje, ir atstatymas gražiosios, istorinės Aukštutinės Pilies


Parašų: 4


  • Autorius: B. Gir
  • Adresuota: Lietuvos Respulikos seimas, Lietuvos prezidentė, Vilniaus miesto savivaldybė, UNESCO, Europos Sąjungos struktūrinių fondų investicijos Lietuvoje, Vilniaus meras
  • Kategorija: Ekonomika ir verslas

Vilniaus bei Lietuvos istorinis veidas - Gedimino bokšstas, bet to negana mūsų miestui, ir šaliai, jeigu norime atgauti savo istoriją. Kodėl yra rekonstruotas tik vienas bokštas, iš visos pilies? Vilniaus miestui reikia naujo veido - atkurtos aukštutinės pilies, į kurią milijonai Lietuvių pažvelks kaip į dalelę Lietuvos istorijos sugražinimo.
Labai nesenai mes visi buvome šokiruoti, kaip sužinojome, kad Gedimino kalnas griūna, ir, kad Lietuvos Valstybei reikia rekonstruoti kalną, kol dar nevėlu ir jis nenuslinko.
Grupės "Antis" lyderis ir architektas Algirdas Kaušpėdas prabilo apie ideją - atrestoruoti Aukštutinę pilį. Šiuo laiku A. Kaušpedas teigia kad renka duomenis pilies atstatymo projektui su architektais, istorikais ir visuomeninkais. Visi geologai sutinka su A. Kaušpėdo idėja, kuri atkurtų Aukštutinę pilį, bet pagalbos reikės, iš Lietuvos Valstybes bei Europos Sąjungos Investicijų Fondo. Atstatymas šios pilies nėra tik inciatyva, tai yra mūsų valstybės simbolis, ir į šią krizę mūsų valstybė turi reagouti rimtai. A. Kaušpėdas tvirtino, kad Aukštutinė Pilis turi būtti atstatyta iki 2023 metų kai Vilnius švęs 700-ąjį jubiliejų. Lietuvos piliečiai, padėkite įgyvendinti šia idėja!