Prieš rūkymą viešose vietose


Parašų: 28


  • Autorius: G.Vaitonė
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos seimas
  • Kategorija: Sveikatos apsauga

Gyvename laisvoje Lietuvoje ir turime teisę į laisvą apsisprendimą kokį gyvenimo būdą pasirinkti. Galime tik pasidžiaugti, jog žmonės darosi vis sąmoningesni ir renkasi sveiką gyvenimo būdą - be chemijos, alkoholio ir tabako.
Statistiniai duomenys rodo, jog psichiką veikiančių medžiagų vartojimas paplitęs Lietuvoje tapęs didele problema. Alkoholio vartojimo problemą jau imtasi spręsti, o kaip su rūkymu? Alkoholį vartojantys žmones patys priima sprendimą nuodyti save, o rūkantys asmenys kenkia ne tik sau, bet ir aplinkiniams.
Siekdama, kad būtų nepažeistos nerūkančiųjų teisės nusprendžiau sukurti peticiją kuri, tikiuosi, užkirs kelią rūkymui viešose vietose.
Dauguma žmonių tikriausiai pasakytų, jog jeigu nepatinka galime šalintis rūkančių asmenų, tačiau ne visi turime teisę rinktis. Vaikai, deja tokios teisės neturi. Be to, po atviru dangumi organizuojamuose renginiuose, kuriuose ribojamas plotas, nuo rūkančiųjų taip pat nepabėgsi, nes nėra tam skirtų zonų. Susirenkame tikėdamiesi smagiai praleisti laiką gamtoje ir pakvėpuoti grynu oru, o realiai esame nuodijami prieš savo valią.
Būkime supratingi vieni kitų atžvilgiu. Kartu kovokime prieš rūkymą kad apsaugotume vaikus, besilaukiančias moteris, sergančius asmenis kuriems dūmai gali iššaukti priepolį ir visus kitus sveiką gyvenimo būdą propaguojančius asmenis.
Visus neabejingus kviečiu prisidėti.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas