Privažiavimas prie Vasaros Estrados


Parašų: 89


  • Autorius: Ramūnas Pabrėža
  • Adresuota: Klaipėdos savivaldybė, Transporto skyrius
  • Kategorija: Sportas

2017m. rudenį atsirado naujas ženklas (413 Pėsčiųjų ir dviračių takas) draudžiantis privažiuoti su automobiliu prie Klaipėdos vasaros koncertų estrados iš P. Lideikio gatvės ( https://goo.gl/jUj8JL ). Manau, kad šis ženklas šioje vietoje nereikalingas ir trukdantis dėl šių priežasčių:

1. Žmonės norėdami pasivaikščioti Klaipėdos miške turi statyti mašinas šalia minimo įvažiavimo tam neskirtoje aikštelėje. Dėl senai buvusio tokio ženklo jau negrįžtamai sunaikinta žalia veja šalia įvažiavimo ( https://goo.gl/cND5Jg ).

2. Iš esmės esamas dviračių kelias veda i niekur, nes pėstiesiems šioje vietoje nėra perėjos ir jie, nepažeidinėję taisyklių, niekaip negali patekti prie minimo pėsčiųjų tako.

3. Į Vasaros estrados aikštelę atvažiuoja aktyvūs žmonės, kurie vaikšto, sportuoja, važinėja riedučiais ir t.t. ( https://goo.gl/Vy2Go7 ). Vakarais, po darbų, veiklūs ir savo sveikata besirūpinantys žmonės, susirenka i šią aikštelę, kad galetų bėgti, vaikščioti, užsiimti grupinėmis treniruotėmis. Pastarosios vasaros vakarais į šią aikštelę rinkdavosi karate mokyklos vaikai. Daugelį jų tėveliai atveždavo į treniruotes mašinomis. Ir nuo šiol visi jie turi pažeisti minimą ženklą, kad galėtų užsiimti mėgstama veikla. Nesu matęs toje aikštelėje mašinomis atvažiavusių išgerti ar užsiimti kita, piktavališka, veikla.

Siūlau šį "413 Pėsčiųjų ir dviračių takas" ženklą pakeisti "552 - Gyvenamoji zona" ženklu. Taip būtų užtikrinta pėsčiųjų pirmenybė kelyje. Pėstieji galėtu vaikščioti važiuojamąja dalimi, būtų draudžiama važiuoti greičiau nei 20km/h greičiu. Taip pat pastatyti ženklą "332 Sustoti draudžiama" šalia įvažiavimo esančioje teritorijoje. Tokiu būdu mašinos negaletų stovėti buvusioje žalioje vejoje ir galbūt ten ataugtų žolė. Taip pat sumažėtų pėsčiųjų srautas šiuo keliu, nes visi mašinas pasistatytų prie pačios vasaros estrados.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
6 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas