Dėl saugaus eismo Rokantiškių gatvėje


Parašų: 14


  • Autorius: V. Rynkevič
  • Adresuota: Vilniaus miesto savivaldybė
  • Kategorija: Kita

Mes, Rokantiškių, Palydovo gatvių, Šiaurės sodų ir šio rajono gyventojai labai prašome sutvarkyti siaurą Rokantiškių gatvę. Tiksliau nuo Rokantiškių/Šiaurės gatvių skankryžos iki Rokantiškių kapinių. Prašome kaip pėstieji!
Trūksta įrengtų šaligatvių, pesčiųjų-dviratininkų takų, Rokantiškių g. apšvietimo ir pesčiųjų perėjų. Šiuo metu aplinkiniams gyventojams nėra saugu judėti šia gatve, kyla pavojus pėstiesiems, dviratininkams ir vairuotojams.
Tiek Rokantiškių, tiek Šiaurės sodų, tiek naujai besikuriančių gyvenviečių gyventojams šis klausimas yra labai aktualus. Situacija labai prasta. Daugėja gyventojų, jaunų šeimų su vaikais. Nėra saugios tiek gatvės, tiek ėjimas miškais. Be to, šalia regioninis parkas, kur žmonės renkasi praleisti laisvalaikį, daug dviratininkų. O sąlygos saugiam judėjimui nesudarytos.
Važiuojant/einant Rokantiškių gatve akivaizdu, kad nesutvarkytos pakelės, kelkraštis nepritaikytas pėstiesiems – kalvotas, apžėlęs krūmais. Eismui kelias yra per siauras, automobiliai sunkiai prasilenkia, o pėstieji neturi pasirinkimo – taip pat eina keliu.
Nuo Kalno/Rokantiškių gatvių skankryžos iki Rokantiškių/Šiaurės gatvių skankryžos nėra viešojo transporto stotelių, dėl to gyventojai neturi pasirinkimo, eina neapšviestu, nesaugiu keliu link artimiausios stotelės. Tokiu pačiu būdu nusigauna ir iki artimiausios parduotuvės. Dėja, ne visi turi galimybę vairuoti nuosavą automobilį.
Būtina platinti kelią, nes statant naujus namus gyventojų skaičius didėja, o transporto srautas jau yra intensyvus.
Esame tikri, kad Rokantiškiu gatvės šaligatvių ir apšvietimo klausimas turi buti kuo greičiau išspręstas, dėl intensyvaus eismo, siauros ir neapšviestos gatvės.
Labai tikimės supratimo ir pagalbos.
Prašome Jūsų sudaryti sąlygas saugiai judėti.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama
2019-02-17 / 11:27
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama
2019-01-12 / 21:07
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas