PRIEŠ ĮSTATYMO PATAISĄ DĖL GYVŪNŲ KELIAMO TRIUKŠMO


Parašų: 37


  • Autorius: P.Taujanskaitė
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos seimas, Lietuvos Respublikos prezidentė
  • Kategorija: Kita

Peticija prieš įstatymo pataisą dėl gyvūnų keliamo triukšmo
Argumentai:
1) Daug daugiau triukšmo kelia kiti šaltiniai: neblaivūs kaimynai, kaimynai garsiai besiklausantys televizoriaus ar radijo , kūdikiai, vaikai, savo būstą atsinaujinantys kaimynai, vaikai besimokantys groti kokiu nors instrumentu, santykių krizes išgyvenantys kaimynai, garsiai veikianti, dažniausiai sena, buitinė technika ir t.t. Tokiu atveju ši siūloma pataisa nepaklūsta logikai ir diskriminuoja konkrečią gyventojų grupę - gyvūnų augintojus.
2) Įsigalėjus įstatymui, nevalstybinėms įstaigoms priklausančios gyvūnų prieglaudos patirs bankrotą. Jau šiuo metu joms tenka atsisakyti priimti gyvūnus dėl vietos ir pinigų trūkumo bei nuolat susidurti su grasinimais susidoroti su nepageidaujamais gyvūnais.
3) Didėja krūvis Lietuvos policijai. Lietuva tik pradeda pasitikėti policija, o po tokio įstatymo priėmimo ji vėl taps kritikos taikiniu, visų pirma dėl mylimų, kad ir triukšmaujančių gyvūnų atėmimo, antra, dėl laiko trūkumo vykdyti tiesiogines savo pareigas-ginti piliečius.
4) Skatinamas materialus požiūris į gyvūną. Gyvūnas traktuojamas kaip triukšmo šaltinis-jis sudaiktinamas. Įstatymo pataisa neigia gyvūno emocijų egzistavimą, teigdama, kad tik neprižiūrimas gyvūnas leidžia garsus.
Kviečiame būti neabejingais!

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama
2018-12-01 / 12:20
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama
2018-08-30 / 13:08
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama
2018-08-16 / 08:54
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama
2018-08-08 / 14:56
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama
2018-08-08 / 14:48
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas