Išsaugokime tiesioginį traukinį į Visaginą


Parašų: 3


  • Autorius: Lina Kadžiulytė
  • Adresuota: Susisiekimo ministerija, LR Vyriausybė, LR Seimas
  • Kategorija: Ekonomika ir verslas

Susisiekimo ministerija paskelbė siūlymą optimizuoti keleivių pervežimą nutraukiant traukinio maršrutus į Visagino miestą ir Turmantą, atkarpoje nuo Ignalinos pervežant keleivius autobusais.
Visaginas yra 20 000 gyventojų miestas, bandantis atsigauti po socialinių pagrindinio miesto darbdavio – atominės elektrinės – sustabdymo pasekmių. Patogus tiesioginis susisiekimas traukiniu su Vilniumi yra viena svarbiausių galimybių tolesniam miesto vystymuisi.
Gražiai sutvarkytame, nuostabios gamtos apsuptame mieste yra puikios sąlygas tiek gyvenimui, tiek poilsiui. Miestas, kuriame nebrangūs butai, geros mokyklos, išvystyta ES infrastruktūra ir iki kurio galima atvykti traukiniu iš Vilniaus vos per kelias valandas, jau tapo populiari žmonių, galinčių dirbti nuotoliniu būdu, persikraustymo vieta. Šis miestas gali pasiūlyti įvairių pramogų gamtoje, smėlėtame paplūdimyje ir atominio turizmo objektuose. Apsunkinta galimybė pasiekti šį miestą ženkliai sumažina jo patrauklumą tiek verslo vystymui, tiek gyventojų patogumui. Geležinkeliai atlieka ne vien tik trumpalaikio pelno uždirbimo funkciją, bet ir svarbų vaidmenį integruojant nutolusius regionus.

Prašome Vyriausybės ir Seimo nepritarti siūlymui apsunkinti susisiekimą su Visagino miestu.