Įsteikime animalistikos galeriją Raudonės pilyje


Parašų: 69


  • Autorius: Gamtos apsaugos asociacija "Baltijos vilkas"
  • Adresuota: Jurbarko rajono savivaldybės taryba
  • Kategorija: Kita

Mes, šią peticiją pasirašę piliečiai, kreipiamės į Jurbarko rajono savivaldybės tarybos narius ir raginame Raudonės pilyje įsteigti nuolatinę animalistikos, - meno gyvūnijos tema, - galeriją.

Raudonės pilis yra mūsų tautos kultūros paveldo turtas, todėl ji gali ir turi tarnauti Lietuvos, Europos ir pasaulio žmonių, ypač jaunimo, dvasiniam ir kultūriniam ugdymui.

Mes palaikome Lietuvos tautodailininkų sąjungos viziją ir planus dėl galerijos steigimo bei veiklos. Galerijoje būtų eksponuojami įvairiausi vaizduojamosios ir taikomosios dailės darbai, vykdoma edukacinė veikla mūsų mažiesiems, būtų rengiamos parodos, proginės mugės, stovyklos ir konkursai.

Tokios specializuotos galerijos Europoje, o gal ir visame pasaulyje, nėra, todėl jos įsteigimas padidins regiono žinomumą ir patrauklumą, prisidės prie paslaugų verslo plėtros, darbo vietų augimo. Galerija meno kalba puoselės meilę mūsų „mažiesiems broliams“, skatins harmoningai gyventi su mus supančia gyvūnija, mokys ją pažinti, suprasti, išsaugoti ir globoti.

Tikimės, kad Jurbarko rajono savivaldybės taryba atsižvelgs į piliečių balsą ir sieks, kad Raudonės pilyje įsikurtų kultūros, animalistikos meno, gyvūnijos pažinimo ir edukacijos židinys, kuris garsins Lietuvą Europoje bei pasaulyje.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama
2018-12-07 / 15:16
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas