Dėl sutarties keitimo ir kainų indeksavimo (kėlimo)


Parašų: 1


  • Autorius: Studentų atstovyė
  • Adresuota: Šiaulių vastybinės kolegijos direktorei
  • Kategorija: Švietimas

Mes Šiaulių vastybinės kolegijos studentai nesutinkame keisti studijų sutarčių dėl studijų kainos pokyčių. Studijų kainos indeksavimas taikant 1,15 koficientą prieštarauja 6.718 straipsniui. Kliento interesų prioritetas. Lietuvos Respublikos civilinis kodeksas. Šeštoji knyga. Prievolių teisė:
6.718 straipsnis. Kliento interesu prioritetas
1. Teikdamas paslaugas paslaugu teikejas privalo veikti sažiningai ir protingai, kad tai labiausiai atitiktu kliento interesus.
2. Atsižvelgiant i paslaugu ruši, paslaugu teikejas teikdamas paslaugas turi veikti laikydamasis nusistovejusios praktikos ir atitinkamos profesijos standartu.
3. Paslaugu teikejas privalo teikti paslaugas pagal sutarties salygas ir kliento nurodymus. Jei kliento nurodymai prieštarauja istatymams, nusistovejusioms profesines veiklos taisyklems, standartams, profesines veiklos etikai ar sutarties salygoms, paslaugu teikejas turi teise atsisakyti vykdyti tokius nurodymus ir sutarti nutraukti.
4. Paslaugu teikejas turi teise nukrypti nuo sutarties salygu ar kliento nurodymu, jeigu pagal konkrecias aplinkybes tai butina del kliento interesu ar užsakymui ivykdyti ir jeigu vykdytojas negalejo iš anksto kliento atsiklausti. Šiuo atveju vykdytojas privalo pranešti klientui apie nukrypimus, kai tik pasidaro galima pranešti.
5. Jeigu sutartis numato paslaugu teikejo pareiga pasiekti tam tikra rezultata, paslaugu teikejas gali buti atleistas nuo atsakomybes už šios pareigos neivykdyma tik tuo atveju, jeigu irodo, kad jos negalejo ivykdyti del nenugalimos jegos.

Vadovaudamasi Norminių studijų krypties arba studijų programų grupės studijų kainų apskaičiavimo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų studijų kainai valstybės finansuojamose studijų vietose apmokėti skyrimo tvarkos aprašo, patvirtinto Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2017 m. kovo 1 d. nutarimu Nr. 149 „Dėl Lietuvos Respublikos mokslo ir studijų įstatymo įgyvendinimo“, 16 punktu ir įgyvendindama Informacijos, kurios reikia Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų sumai studijoms ir studijų stipendijoms apskaičiuoti, teikimo tvarkos aprašo, patvirtinto Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro 2009 m. rugpjūčio 17 d. įsakymu Nr. ISAK-1707 „Dėl Informacijos, kurios reikia Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų sumai studijoms ir studijų stipendijoms apskaičiuoti, teikimo tvarkos aprašo patvirtinimo“, 6.9 papunktį, nuo 2018 m. sausio 1 d. pasikeitus pareiginės algos baziniam dydžiui ir skyrus papildomų valstybės biudžeto lėšų dėstytojų, mokslo darbuotojų ir kitų tyrėjų darbo užmokesčiui padidinti,


n u s t a t a u, kad, apskaičiuojant lėšų sumą studijoms 2019 ir vėlesniems metams, 2018 ir ankstesniais metais nustatytų studijų kainų dydžiai indeksuojami taikant šiuos koeficientus:

kolegijose – 1,15;

kitose mokslo ir studijų institucijose – 1,12.










Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė





Tad mes Šiaulių valstybinės kolegijos studentai pasirašydami šią peticiją prieštaraujame prieš studijų kainų kelimą!!