Dėl nepilnamečiams vaikams mokamų alimentų panaikinimo


Parašų: 0


  • Autorius: Min Sim
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos seimas
  • Kategorija: Žmogaus teisės

Manau, kad šeimos institucija Lietuvoje šiuo metu yra naikinama. Lietuvoje šiuo metu išsiskiria kas antra pora, 20-30 procentų šeimų gyvendamos poroje yra nelaimingos arba gyvena atskirtai nesiryždamos nutraukti santuokos arba laukdamos kol vaikai suaugs.
Vienas iš faktorių, kuris griauna Lietuvos šeimas, tai alimentų mokamų vaikams politika. Dėl šios politikos kenčia ne tik patys piliečiai, bet valdininkai (teismai, antstoliai ir t.t.), o svarbiausia kenčia vaikai.
Tikiu, kad mūsų piliečiai bus protingi ir supratingi, o taip pat patys sugebės susitarti dėl nepilnamečių vaikų išlaikymo.

Kodėl būtina panaikinti nepilnamečiams vaikams mokamus alimentus?
1. Alimentų mokėjimo praktika didina skyrybų skaičių, o taip pat pažeidžiama vaikų teisė į pilną šeimą.
2. Barbariška praktika dėl alimentų neigiamai veikia demografinę situaciją Lietuvoje ir psichologinę būseną šeimoje.
3. Valstybė nesugeba kontroliuoti asmenų, kurie nemoka alimentų. Šiuo metu alimentų nemoka 84 tūkstančiai asmenų ir šis skaičius nemažėja. Į Vaikų išlaikymo fondą per 8 metus kreiptasi dėl daugiau negu 50 tūkstančių vaikų.
4. Išsiskyręs vyras arba išsiskyrusi moteris, kurie gauna alimentus pagal teismo nuosprendį dažnai neleidžia matytis tėvui ar motinai su vaiku. O išsireikalauti matytis su vaiku per teismą yra pakankamai sudėtinga.
Atsisakius alimentų bus naudinga:

1. Skyrybų skaičius valstybėje sumažės.
2. Valstybės nesikišimas į šeimyninius santykius pagerins demografinę situaciją, nes pilnose šeimose gimsta daugiau vaikų.
3. Bus sumažinta darbo valstybės institucijoms, kuris sprendžia šiuos klausimus, kurios turėtų būti sprendžiamos šeimos viduje. Tarnautojai galės užsiiminėti svarbesniais socialiniais reikalais. Alimentų nemokėjimas dekriminalizuos straipsnį dėl jų nemokėjimo.
4. Išsiskyrusiai šeimai reikės taikiai spręsti problemas ir negalima bus manipuliuoti vaikais. Todėl vaikų teisės bus labiau apsaugotos.