Prieš komendanto valandą


Parašų: 18


  • Autorius: G.Strockytė
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos seimas
  • Kategorija: Žmogaus teisės

Sveiki,

Siūlau panaikinti komendanto valandą.
,,Komendanto valanda – ypatingoji padėtis mieste, kuomet nustatytu paros metu (paprastai naktį) gatvėse ir kitose viešose vietose draudžiamas civilių asmenų (arba jų dalies – pvz., nepilnamečių) judėjimas.

Komendanto valanda įvedama susidarius nepaprastajai situacijai – kilus karui, pilietiniams neramumams, po stichinių nelaimių, masinės evakuacijos ir kt., kuomet smarkiai padidėja nusikalstamumas. Tuo metu teritoriją kontroliuoja armija, policija ar kitos specialiosios tarnybos. Jų tikslas būna užtikrinti gyventojų ir turto saugumą, išvengti bereikalingų aukų",- rašo Vikipedija

Tai turėtu būti tėvų pasirinkimas, leisti savo vaikui vaikščioti po 22 val. ar ne. Nematau Lietuvoje tos ,,nepaprastos situacijos" tokios kaip karas, pilietiniai neramumai, stichinės nelaimės, masinės evakuacijos. Nusikalstamumas smarkiai nepadidėjo, pagal įvestą komendanto valandą neaiški ,,nepaprasta situacija" tęsiasi jau nuo 2012m.

Pagal įstatymą po 22 val. tėvai vaiką turi užrakinti kambaryje ir užkalti visus langus, dar reiktu miegoti šalia nepilnamečio, o gal geriau nemiegoti? Juk nežinome kada vaikas užklius už kėdės ir jo koją papuoš milžiniška mėlynė, o jei dar kaimynai pagalvos, kad smurtavote prieš vaiką?