Pasodink medeli- kvėpuok tyru oru.


Parašų: 5


  • Autorius: M. Smilingis
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos seimas
  • Kategorija: Aplinkosauga

Visame pasaulyje nenutylant kalboms apie klimato kaitą, oro užterštumą, globalinį klimato atšilimą ir iš to kylančias problemas, nors ir vangiai, bet valstybės bando kažką daryti, kad situacija pasikeistu. Realiai situacija tik blogėja. Aiškus viso šito kaltininkas žmogaus veikla. Su kiekviena diena didėja CO2 kiekiai žemėje didėja ir niekas nepriima tinkamų sprendimų, kad ta situacija būtų suvaldyta.
Mano nuomone tai padaryti įmanoma ir jokių naujų technologijų nereikia. Per milijonus metu gamta pati susikūrė mechanizmą kuri pati apsivalo nuo CO2 dujų. Kodėl ankščiau, kai nebuvo taip įsigalėjusi pramonės industrija , kai prie kiemo nestovėjo po 3 transporto priemones, niekas apie CO2 nekalbėjo. Ogi todėl, kad žemė pati sugebėjo susitvarkyti su tokiai CO2 kiekiais. O susitvarkydavo labai paprastu būdu- fotosinteze. Visi žinom kad augalai per lapus sugeria CO2 dujas ir išskiria deguonį. Daugiausia tai padaro medžiai. O ką mes darome su jais? Kertame mažiname jų plotus taip mažinam mūsų planetos plaučius. Pagal mokslininkų apskaičiavimas mūsų planetai pakaktų pasodinti dar1,2 trilijonų medžių, kad planeta pati apsivalytu nuo CO2 dujų. Informacija paimta iš čia https://www.independent.co.uk/environment/forests-climate-change-co2-greenhouse-gases-trillion-trees-global-warming-a8782071.html
Iškyla klausimas. Kodėl to nepadarius?. Kodėl nepradėjus tokios iniciatyvos?. Lietuvoje pilna vietų kur žemė ar vieta netinkama žemdirbystei. Kad ir mieste juk yra parkai, pakelės ar šiaip vietovės kur galima dar daug medeliu pasodinti. Tai juk taip paprasta. Vyriausybei tereikia tik tokią iniciatyvą įsukti. Juk norime gyventi ir kvėpuoti grynu neužterštu oru tai kodėl nepradėjus veikti dabar, kai dar galim kažką padaryti.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama
2019-10-11 / 18:14
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas