Daugėla, grąžink pinigus arba atsisakyk mandato.


Parašų: 20


  • Autorius: Dzūkas
  • Adresuota: Alytaus miesto savivaldybei.
  • Kategorija: Kita



Daugėla, grąžink mūsų pusę milijono arba atsisakyk mandato!

Alytaus miesto savivaldybė Ekonomikos ir inovacijų ministerijai privalės grąžinti 484 424,70 tūkst. eurų išmokėtų Europos Sąjungos fondų lėšų. Šią sumą iš biudžeto savivaldybei teks pervesti dėl Alytaus sporto arenos projekto Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimų, vykdant rangos darbų sutartį.
Tai nutiko prieš dešimtmetį, Dzūkijos sostinę valdant tuomečiam merui Česlovui Daugėlai, kurio šeimos valdoma bendrovė „Kortas“ vykdant minėtą projektą buvo oficialiai sutartyse neįvardintas subrangovas.
Viešųjų pirkimų tarnyba konstatavo – vykdant projektą buvo pažeisti skaidrumo ir lygiateisiškumo principai, Lietuvos verslo paramos agentūraׅ dar pridėjo – pažeisti Lietuvos ir Europos Sąjungos teisės aktai.
Keletą metų dėl šių sprendimų Alytaus miesto savivaldybės teisininkai mynė teismų slenksčius, tačiau Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas šių metų spalio priėmė galutinę ir neskundžiamą nutartį - Alytaus miesto savivaldybei Ekonomikos ir inovacijų ministerijai privalės grąžinti beveik 500 tūkst. eurų.
Beveik pusė milijono eurų – iš savivaldybės biudžeto, visų mokesčių mokėtojų pinigų, kurių dalis nugulė į tuomet klestėjusio, o šiandien bankrutuojančio „Korto“ sąskaitą! Todėl visi vienijamės ir sakome: „Daugėla, grąžink mūsų pusę milijono arba atsisakyk mandato!“, dar raginame Alytaus miesto valdančiuosius kuo greičiau kreiptis į prokuratūrą!!!

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama
2019-11-19 / 09:01
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas