Išsaugoti Majami Driftland aikštelę


Parašų: 3 816


  • Autorius: Vygantas
  • Adresuota: Marijampolės savivaldybė
  • Kategorija: Sportas

Dar visai neseniai šalia Marijampolės miesto, prie pat automagistralės, privačioje teritorijoje atidarėme aikštelę, skirtą ,,drifto“ treniruotėms ir varžyboms, pavadinimu „Majami Driftland“, kuri yra aptverta ir netgi su įrengtu apšvietimu.
Nuoroda i FB ‚,Majami Driftland“
https://www.facebook.com/majamidriftland/

Čia treniruojasi sportininkai ir mes patys mokome naujus ir pradedančius žmones ekstremalaus vairavimo (drifto). Kaip žinia, tam skirtų Lietuvoje vietų turime labai mažai, tačiau turime garsių sportininkų visame pasaulyje. Mus nuo pirmos dienos surado aukšto lygio čempionai kaip Benediktas Čirba, Andrius Čibirka, Andrius Vasiliauskas, Gediminas Levickas, Aurimas Vaškelis. Profesionalai parodė norą atvažiuoti pas mus ir mokyti jaunus vairuotojus, kad tik Lietuviai ir toliau skintų pergales visame pasaulyje. Pasak sportininkų, MAJAMI DRIFTLAND aikštelėje galima padaryti itin greitą progresą, nes pagaliau sportininkai turi idealias sąlygas ,,augti ir toblulėti”!

Mes stipriai prisidedame prie saugaus vairavimo viešuosiuose keliuose vykdydami edukaciją apie saugų vairavimą viešuosiuose keliuose ir kad sportinis vairavimas yra skirtas tik tam skirtose vietose, kas šiuo metu yra viena iš opiausių problemų keliuose.. Džiaugiamės, kad į mūsų veiklą įsitraukė ir daug jaunimo. Žiemos laikotarpiu ir ne tik, jaunimas važinėjosi / treniravosi gatvėse, taip sukeldami pavojų sau ir aplinkiniams, tačiau dabar turi galimybę tai daryti ir daro mūsų saugioje aikštelėje stebimi instruktorių. Įgauti įgūdžiai suvaldyti automobilį ekstremalioje situacijoje mums padeda ir kasdieniniame vairavime.

Taip pat sulaukėme ir nemažai sportininkų iš kaimyninės Lenkijos valstybės, kurie palaiko ir domisi kada galėtų vėl atvykti treniruotis. Sulaukėme žiniasklaidos dėmesio ir norinčių prisidėti į aikštelės plėtrą, kad visi bendrai sukurtumėme vietą, kur sportininkai galėtų nemokamai montuotis padangas, laikyti saugiai savo automobilius ar tiesiog gauti geriamo vandens. Investuotojams kaip sąlygą siūlėme iš savų lėšų aikštelės visą perimetrą uždengti tentu, kad tik turėtume kuo mažiau triukšmo į aplinkines teritorijas.

Nors pati aikštelė savęs neišlaiko, negalim nuvilti tų sportininkų, kurie mus jau aplankė (o jų yra keletas šimtų iš visos Lietuvos!), todėl veiklos negalime stabdyti. Per mūsų darbo laikotarpį sulaukėme net apie kelis tūkstančius žiūrovų, kurie atvykdavo tiesiog pasižiūrėti treniruočių. Tokiu būdu visi stipriai prisidedame prie Marijampolės vardo garsinimo ir finansinės gerovės.

Taip pat esame Lietuvos automobilių sporto federacijos nariai ir įgavome preliminarią teisę sekančiais metais organizuoti keletą Lietuvos (Semi-Pro ir Street lygos) drifto čempionato etapų. Grafikas dar nėra patvirtintas, dėl visai kitos situacijos, bet esame įtraukti į preliminarų grafiką.

Nuo pirmos dienos svajojome dirbti kiekvieną savaitės dieną mokydami sportininkus ir savaitgaliais rengti atviras treniruotes. Bet vos po kelių darbo dienų sulaukėme kaimynės vizito, kuri minėjo, kad yra artimiausia gyventoja ir gyvena vos už kelių šimtų metrų, todėl ilgi pasivažinėjimai jai trukdo. Prie to paties sulaukėme ne vieno policijos vizito. Nors draudžiamos veiklos nedarome, bet įspėdavo, kad aplinkiniai gyventojai kreipiasi dėl triukšmo į policiją. Mes tikrai suprantame aplinkinius gyventojus, kad kuo mažiau juos trikdyti nutarėme dirbti tik keletą kartų per mėnesį, nuo 10:00 val. iki 18:00 val., o žiemos laikotarpiu iki 17:00 val. (pagal įstatymą galimas triukšmas Marijampolės savivaldybėje iki 19:00)

Aplinkiniai gyventojai surinko 328 parašus (kaip jie teigia), kad mūsų veikla būtų nutraukiama. Šiuo metu miesto savivaldybėje vyko jau antras posėdis (kiek mums žinoma) kaip rasti priežastį mus nubausti ir uždaryti „MAJAMI DRIFTLAND“. Deja vis neranda nieko neleistino, bet nenori pasiduoti.
Pirmame posėdyje (11.15d) dalyvavome ir mes, bet mūsų argumentai nebuvo išgirsti (kad dirbame trumpiau ir rečiau, dengsime tvoras, taip sumažindami sklindantį triukšmą). Taip pat posėdžio metu Valdas Tumelis (Administracijos direktoriaus pavaduotojas) mus įspėjo, kad suorganizuos policijos reidą prie įvažiavimo į aikštelę. Draugiškai sutarėme, kad nevykdysime veiklos keletą savaičių, neskleisime posėdžio informacijos viešojoje erdvėje ir bendrai ieškosime sprendimų.
Bet tą pačią dieną V. Tumelis savo FB paskyroje paskelbė ‚,postą‘‘:
Nuoroda:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1468570359949195&set=a.486738651465709&type=3&theater
Netūrėdamas jokių žinių apie tai kaip yra vykdoma tokia veikla, rašo, kad mes vykdome nelegalią veiklą / treniruotes ir varžybas (nebuvo surengta jokių varžybų) yra nutraukta ir dalyviai atvykę bus nubausti už chuliganišką vairavimą. Deja visa tai yra melas ir tai sukėlė didelį sporto visuomenės pasipiktinimą, dėl to praradome keletą rėmėjų, kurie žadėjo uždengti tvoras dėl triukšmo, tobulinti infrastruktūrą ir prisidėti prie varžybų rengimo.

11.26 d vykome pas Marijampolės merą į susitikimą ir pasakėme, kad veiklą vykdysime toliau, nes nieko nelegalaus nevykdome bei be abejo dirbsime trumpiau ir rečiau dėl aplinkinių gyventojų, ieškosime būdų dengti tvoras, mažinti triukšmą.

Sekmadienį 12.01 d vykdėme treniruotę. Dar jai neprasidėjus atvyko policijos pareigūnų ekipažas (tą dieną jų buvo 3) nerado nieko dėl ko bausti mus ar sportininkus. Teigė, kad tikrins visus įvažiuojančius dalyvius, fotografuos jų dokumentus, automobilius, filmuos ir jiems sakys, kad galimai baus už chuliganišką vairavimą - tą policiją ir darė, dėl ko dalyviai pradėjo bijoti važiuoti, nes galvoja, kad tie melagingi pažadai už chuliganišką vairavimą gali įvykti. Mūsų žiniomis policija negali privačioje valdoje užkirsti kelią mūsų veiklai ir bausti dalyvius. O ar atlikinėti reidą ir galimai gąsdinti dalyvius ir taip tyčiniu būdu žlugdyti mūsų veiklą mes aiškinsimės.

12.03 d savivaldybėje vyko antras susirinkimas (kiek mums žinoma) spręsti Majami driftland veiklą (mes į jį nebuvome pakviesti)
Nuorodos:
https://www.facebook.com/marijampolessavivaldybe/posts/1521538701336893
https://www.marijampole.lt/go.php/lit/Marijampoles-savivaldybe-stoja-gyventoju-pusen-sprendziama-drifto-triuksmo-problema?fbclid=IwAR3un8Pk3zVh397gaeXACBpcAGVk6uBb8GvvKbv3c9DSSQwhuqKA7mdjo7c
Kaip matote iš savivaldybės straipsnio pasirodo buvo trys susirinkimai. Šiame straipsnyje taip pat yra melagingai pateiktos informacijos, dėl šio straipsnio net nebuvo kreiptasi į mus, kad galėtume išsakyti savo nuomonę:
„Čia privačioje asfaltuotoje aikštelėje renkasi drifto (šonaslydžio) entuziastai, vyksta treniruotės ir varžybos“ – nebuvo vykdomos varžybos;
„Gyventojai bandė surasti bendrą kalbą su šio sporto entuziastais, tačiau nesulaukė noro rasti kompromisą.“ – mes visada jo ieškome, ieškojome ir visada bandėme ir bandome surasti kompromisą;
„Drifto entuziastų buvo paprašyta atsižvelgti į visai netoli gyvenančius žmones ir ieškoti priemonių triukšmui sumažinti arba galimybės veiklą vykdyti kitur. Tačiau, pasak sportininkų, galimybės veiklą vykdyti kitur nėra, o imtis triukšmą mažinančių priemonių jie šiuo metu neplanuoja.“ – Mes ieškojome ir ieškome galimybės veiklą vykdyti kitoje vietoje, tiesiog šiuo metu neradome, tiek Meras, tiek policijos pareigūnai buvo informuoti. Dėl triukšmo mažinančių priemonių mes jau jų ėmėmės ir jie buvo informuoti (sumažinome darbo laiką ir kiekius), taip pat, kaip jau rašėme, planavome uždengti tvoras, kad mažinti triukšmą (bet deja po V. Tumelio FB posto praradome šią galimybę, bet toliau ieškome finansinių išteklių tai atlikti).

Papildyta:
12 04 Seimo narys Dainius Gaižauskas įsikėlė FB ‚,postą'' pas save ant sienos:
Nuoroda: https://www.facebook.com/dainius.gaizauskas.98
Tradiciškai kartojasi, jog buvo vykdomas susirinkimas, apie kurį mes nei žinojome, nei buvome pakviesti. Eilinį kartą daug melo ir šmeižto!!! Šio seimo nario ,,poste'' teigiama, kad mes neatsižvelgiame į savivaldybės reikalavimus (oficialius pirmo posėdžio nutarimus įvykdėme, jokių kitų oficialių reikalavimų nesame gavę, o neoficialių nutraukti veiklą - labai daug, tai neįsivaizduojam kokią teisę tokiu būdu galima to reikalauti).
“Kadangi Drifto organizatoriai neatsižvelgė į savivaldybės reikalavimus ir, sakyčiau, netgi įžūliai atsisakė geranoriškai spręsti susiklosčiusią situaciją,“ (citata iš „post“)
„Visiems Drifto mėgėjams atsakau, kad savivaldybė yra pasiruošusi ieškoti kompromisinio varianto, tinkančio abiems pusėms. Kol kas pastarieji Drifto organizatoriai tai daryti atsisakė“.- (citata iš komentaro)
Kaip ir minėjome, su šiuo žmogumi net nesame bendravę, nebuvome pakviesti į susitikimą, kad išdėstyti savo poziciją, apskritai sužinojome apie jį tik iš FB ‚,postų''.
Visada teigėme visiem oficialiems asmenims iš savivaldybės, policijos (kaip matome iš foto dalyvavo ir pats V. Tumelis šiame susirinkime) teigėme ir teigiame, kad norime rasti kompromisus, norime bendradarbiauti, spręsti susidariusią situaciją!


Šiuo metu mes patiriame milžinišką spaudimą, nes visomis priemonėmis bandoma nutraukti „Majami Driftland“ veiklą (patys matote kiek institucijų yra „pajungta“ šiuo klausimu). Mums labai yra reikalinga JŪSŲ (autosporto bendruomenės ir visų kam tai rūpi) pagalba, bandant išsaugoti šią vietą bei tikimės, kad mūsų visų surinkti parašai ir palaikymas atmerks akis keliems valdininkams ir savivaldybei. Mes geranoriškai viską sprendėme ir spręsime, ieškosime kompromisų, neieškome įstatymo spragų ir mūsų žiniomis veiklą vykdome legaliai, o jeigu ir bus rasta pažeidimų (įstatymiškų ar dėl triukšmo), mes juos taisysime.

Ačiū už palaikymą! Pagarbiai Jūsų Majami Driftland!

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama
2021-01-12 / 11:02
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama
2020-11-23 / 01:23
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama
2020-08-09 / 21:03
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama
2020-06-24 / 11:27
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama
2020-05-25 / 17:59
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
6 Neskelbiama
2020-05-21 / 20:37
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
7 Neskelbiama
2020-04-28 / 10:10
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
8 Neskelbiama
2020-04-25 / 18:00
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
9 Neskelbiama
2020-04-01 / 12:13
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
10 Neskelbiama
2020-03-31 / 15:39
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
11 Neskelbiama
2020-02-13 / 01:05
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
12 Neskelbiama
2020-02-12 / 20:04
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
13 Neskelbiama
2020-01-28 / 22:17
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
14 Neskelbiama
2020-01-20 / 20:46
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
15 Neskelbiama
2020-01-17 / 10:37
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
16 Neskelbiama
2020-01-07 / 22:38
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
17 Neskelbiama
2019-12-27 / 18:24
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
18 Neskelbiama
2019-12-22 / 21:27
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
19 Neskelbiama
2019-12-22 / 13:32
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
20 Neskelbiama
2019-12-21 / 17:58
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
21 Neskelbiama
2019-12-17 / 18:12
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
22 Neskelbiama
2019-12-17 / 15:49
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
23 Neskelbiama
2019-12-17 / 12:51
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
24 Neskelbiama
2019-12-17 / 09:20
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
25 Neskelbiama
2019-12-16 / 02:07
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
26 Neskelbiama
2019-12-16 / 00:34
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
27 Neskelbiama
2019-12-15 / 14:23
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
28 Neskelbiama
2019-12-15 / 11:36
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
29 Neskelbiama
2019-12-15 / 11:15
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
30 Neskelbiama
2019-12-15 / 10:33
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas