Prašome paleisti Seimą!


Parašų: 5


  • Autorius: D. Jakavonis
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos Prezidentas, Lietuvos Respublikos Seimas
  • Kategorija: Valdžia ir politika

Siūlau Respublikos Prezidentui raginti rengti Lietuvos Respublikos Seimo pirmalaikius rinkimus, priėmus 2020-jų metų biudžetą.
Mes jau seniai matome, kad Seimas praranda Lietuvos gyventojų pasitikėjimą ir tik gadinasi savo, kaip vienos iš reikšmingiausių Lietuvos institucijų, vardą ir orumą.
Vyriausybė dirba atmestina, planuodama neadekvačius mokesčius, kurie turėtų įsigalioti jau nuo 2020 m. sausio 1 d. Tai akivaizdžiai yra per mažai laiko pasiruošti juos mokėti žmonėms, kurie gauna žemas pajamas. Mokesčiai suplanuoti visiškai bet kaip ir nekokybiškai. Tai pasakė jau ne vienas politologas.
Savo pažadų vyriausybė dažnai nesilaiko - buvo planuota, kad mokesčių daugiau nebus, bet dabar matome, kad jų suplanuota bent 4-uri . Nevienas ekspertas ir ekonomistas yra išsakęs savo nuomonę, kad pinigų į biudžetą galima surinkti iš kitų būdų, atidžiai peržvelgus visas valstybės išlaidas.
Buvo žadama didinti vaiko pinigus iki 70 eurų, bet dabar iš jų liko tik 60... O šiandien buvo pasakyta, kad jie nekils iki liepos 1 d. Noriu priminti, kad kai vasarą buvo sudaroma nauja koalicija, Lietuvos lenkų rinkimų akcija į ją ėjo, sakydama, kad vaiko pinigai jiems svarbiausia ir padarys viską, kad jie didėtų. Kaip matome - jiems tai dabar mažai rūpi.
Vien per kelis mėnesius, matėme tiek skandalų, kiek seniau nebūdavo per metus... Vidaus reikalų ministrė prastai reagavo į milžinišką gaisrą Alytuje, susisiekimo ministras asfaltuoja kelius premjerui, leidžia savo dukteriai gyventi Seimo viešbutyje, važinėja po JAE ir ten už maistą sumoka apie 4000 eurų, nors pats ten net nekalbėjo, nes nemoka anglų kalbos. Visi valdantieji jį gina ir nemato jo atstatydinimui jokių teisinių priežasčių, tačiau praėjusiais metais atleistiems trims ministrams jų matė, teigdami, kad reikia naujų žmonių reformoms vykdyti... Buvo pradėta daugybė reformų nuo švietimo iki sveikatos ir t.t., tačiau mažai jų pasisekė, o dauguma jų užstrigo ir liko gulėti Seimo stalčiuose. Bandant priimti biudžetą netrūksta streikų, protestuoja beveik visi. Jau matėme mokytojų, dėstytojų, ūkininkų, ilgųjų reisų vairuotojų ir kitų darbuotojų streikus.
Seime valdantieji "kariauja" su Seimo pirmininku, visaip stengdamiesi jam pakenkti ir atstatydinti jį iš jo posto, gruodžio 10 d., buvo sumažinta rinkimų kartelė patekti į Seimą. Valdantieji ginasi taip sudarantys geresnes sąlygas demokratijai, bet vargu, kad tai tikroji to priežastis.
Manau, kad visi seniai pamatėme ir patyrėme gėdos jausmą už savo šalį ir demokratiją. Vadovaudamasis LR Konstitucijos 58 straipsniu raginu Seimą pasileisti. Taip pat raginu Prezidentą ginti mūsų demokratiją ir raginti rengti pirmalaikius Seimo rinkimus. Prezidentas jau seniai išreiškė kritiką susisiekimo ministrui, tačiau valdantieji visai nesiklauso Prezidento nuomonės ir naudojasi jo mažomis konstitucinėmis galiomis.

Išsaugokime demokratiją, nes su tokiu Seimu ir Vyriausybe Lietuva, dėl kurios nepriklausomybės tiek kovojome, netaps pavyzdine, laimingiausia šalimi pasaulyje, o ir apie gerovės valstybę - galėsime tik pasvajoti. Kviečiu pasirašyti!

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama
2019-12-12 / 22:39
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas