Už gamtą...


Parašų: 4


  • Autorius: Z. Gudeliauskas
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos seimas
  • Kategorija: Aplinkosauga

Istrauka is policijos..

Džiugu, kad visuomenė nebetoleruoja aplinką teršiančių asmenų.

Vakar vakare socialiniuose tinkluose šiauliečiai pradėjo dalintis vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotos Šiauliuose, šalikelėje, iš automobilio kraunamos statybinės medžiagos. Informacija greitai pasiekė policiją, o 41-erių šiukšlintojas šiandien surastas ir nubaustas pagal Administracinių nusižengimų kodekso 366 str. 1 dalį (Savivaldybių tarybų patvirtintų tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo dvidešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų). Informacija apie pažeidimą taip pat perduota aplinkosaugininkams.
Policijos pareigūnams patikrinus įvykio vietą, šiukšlių joje jau nerasta – informacijai pasklidus socialiniuose tinkluose, pažeidėjas grįžo ir jas susirinko.

Dėkojame pilietiškiems gyventojams, pranešusiems apie įvykį, ir primename, kad šalyje paskelbtas karantinas nesuteikia galimybės pažeidinėti įstatymus.






Mane labai nustebino kai pilna autobusiuka siuskliu isverte pakeleje asmenims. Policija gali pasiulyti ispejima ar bauda nuo 20e iki 140euru . Uz tokias veikas mano manymu netik baudos turetu buti desimt kart didesnes, bet ir baudziamoji atsakomybe ir transporto priemones konfiskavimas, kaip irankio darant nusikaltima. Kol nebus sugrieztinimu tol ir turesim mazus savartynus miskuose ir t. t. Vaizdo irase matyti kad jokios morales nebera pas tokius piliecius, tad su jais reikia kitaip ir elgtis.