Paryžiaus Komunos - Taikos pr. gatvių sankirtos šviesoforo blogas sureguliavimas


Parašų: 37


  • Autorius: M.Alešiūnas
  • Adresuota: Klaipėdos miesto savivaldybė
  • Kategorija: Kita

Sveiki, klaipėdiečiai, Klaipėdos vairuotojai. Pastebėjau, jog tame pačiame mieste (Klaipėdoje) šviesoforų postai (kelių sankirtos reguliuojamos šviesoforais) sankryžose šviesoforų sureguliavimas gali būti labai skirtingas netgi toje pačioje gatvėje, šiuo konkrečiu atvėju - Taikos pr. Važiuojant per šią, vieną pagrindinių gatvių, nuo prekybos centro „BIG“ (Smiltelės - Taikos pr.) iki prekybos centro „Avitela“ (Sausio 15-osios - Taikos pr.) kaip ir problemų, avaringų situacijų nebūtų, tačiau, šioje atkarpoje ties „Vėtrungė“ (Paryžiaus Komunos - Taikos pr.) pasitinka vairuotojus, netikėtai visiškai kitaip, suprogramuotas/sureguliuotas šviesoforų postas! Visoje Klaipėdoje ęsantys šviesoforai bene visi žalia sumirksi 3-4s iki draudžiamojo (geltono) signalo pradžios, o ši (geltona) dar papildomai apie 3s lieka šviesti (V=50km/h 3s, V=60km/h - 4s V=70km/h - 5s) tai tikrai pakankamas laikas ir atstumas, saugiai, įvertinant eismo srautą, sustoti, tiesa? Tačiau Paryžiaus Komunos - Taikos pr. sankryžoje - betvarkė, kiek būta avarijų, avarinių situacijų ir nesuspėta „prašokti“ per leidžiamą šviesą, nes geltona, kuri pasirodo po 1s yra draudžiama. Ar yra vairuotojų, kurie gavo baudą, apturėjo avariją ar avaringą situaciją šioje sankryžoje? Šis šviesoforas yra labai blogai sureguliuotas: 1) žalias mirksintis sumirksi 1 kartą (1s - tiek jums duotas laikas SAUGIAI sustoti, apgalvoti aplinkybes ar nesukelsite avaringos situacijos.
2) susikertančių kelių šviesoforai geltoną spalvą įjungia visiškai tuo pačiu metu.
3) spūstys sankryžos viduryje, nes norintys sukti į kairę turi praleisti iš priešpriešos atvažiuojančius tiesiai automobilius, gerai jeigu PAVYKSTA tai padaryti degant žaliam signalui ir negauti smūgio į šoną, bet reikia dar ir pėsčiuosius praleisti ir vėl stabdis! Kairys posūkis yra visiškai neapsaugotas.
Taigi, gerbiamieji klaipėdiečiai, mano nuomone pats tas laikas „susirinkti“ parašus ir kreiptis į Klaipėdos miesto savivaldybę ir gerbiamus policijos Pareigūnus sutvarkyti šią, labai judrią ir pavogingą sankryžą, o ne palikti ją „premijoms“ išrašinėti ir žaisti su likimu. Kas su manim, už saugesnę Klaipėdą?

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama
2020-05-03 / 12:21
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama
2020-05-03 / 10:42
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama
2020-05-02 / 15:48
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama
2020-05-02 / 14:19
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama
2020-05-02 / 12:19
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas