Dėl papildomo teisinio, ekonominio ir finansinio raštingumo ūgdymo mokyklose


Parašų: 1


  • Autorius: Vykintas Jocys
  • Adresuota: LRS , Švietimo ministerija
  • Kategorija: Švietimas

Gerbiami Lietuvos Respublikos seimo ir švietimo ministerijos darbuotojai, bei Lietuvos piliečiai,
Mūsų pradinėse, vidurinėse švietimo programose yra spragų . Viena iš jų nepakankamas finansinis švietimas . Mokiniai tik vėlesnėse klasėse vos ausies krašteliu išgirsta apie ekonomiką, o išėję iš mokyklos nemoka valdyti savo finansų . Tai priveda prie tarptautinių ekonominių burbulų bei krizių bei depresijų, blogos liabilitinės paskolos bei kreditai tik smugdo mūsų ekonomiką .
Užtikrindami gerą ekonominį, teisinį ir finansinį išsilavinimą mes išvengtume blogų finansinių sprendimų to pasekoje didelių ekonominių burbulų susidarymo . Mano prašimas būtų :
1. Įvesti Teisės, Ekonomikos, Finansinio Raštingumo bent po 2 sav pamokas per savaitę .
2. Dažniau rengti išvykas į bankus, verslo centrus .

Jai man pritariate pasirašykite šią peticiją . Dėkoju visiems

# Vardas Komentaras
1 Vykintas (Vilnius)
2020-05-05 / 08:27
Gerbiami Lietuvos Respublikos seimo ir švietimo ministerijos darbuotojai, bei Lietuvos piliečiai, Mūsų pradinėse, vidurinėse švietimo programose yra spragų . Viena iš jų nepakankamas finansinis švietimas . Mokiniai tik vėlesnėse klasėse vos ausies krašteliu išgirsta apie ekonomiką, o išėję iš mokyklos nemoka valdyti savo finansų . Tai priveda prie tarptautinių ekonominių burbulų bei krizių bei depresijų, blogos liabilitinės paskolos bei kreditai tik smugdo mūsų ekonomiką . Užtikrindami gerą ek