Atstovaujamosios demokratijos keitimą į tiesioginę demokratiją.


Parašų: 19



Mes, Lietuvos Respublikos piliečiai, vadovaudamiesi Konstitucijoje laiduojama teise bei Lietuvos Respublikos peticijų įstatymo 2 straipsnio 1 punkto nuostatomis, kreipiamės į Lietuvos Respublikos seimą su prašymu priimti sprendimą ir surengti piliečių referendumą dėl esamos atstovaujamosios demokratijos keitimą į tiesioginę demokratiją.

Kelios citatos iš mūsų konstitucijos:

„Valdžios įstaigos tarnauja žmonėms“, „Valstybės institucijoms ar pareigūnams visi asmenys lygūs“, Piliečiai „turi teisę lygiomis sąlygomis stoti į valstybinę tarnybą“. „Teisėjai, nagrinėdami bylas, klauso tik įstatymo“.

Vis dar tikite ką skaitote ar cituoti toliau? Realybėje, pamažu einame link to, kad iš visų demokratijos teisių mums liks tik viena, susikrauti lagaminus ir išvykti svetur.


Tiesioginė demokratija – vienintelis būdas palaipsniui gerinti visuomenės politinę situaciją tuo pačiu ribojant atstovaujamąją valdžią, korupciją, atsakomybės vengimą. Šios reformos mums reikia nedelsiant, nes į valdžią braunasi jėgos, kurios rinkėjus laiko neįgaliais ir kurios yra pasišventusios diegti tik jiems naudingus įstatymus.

Ar tai kainuos? Taip. Ir ne tik finansiškai, mums patiems teks mokėti už savo klaidas tačiau aiškiai žinosime, kas už tai atsakingi tad palaipsniui teks išmokti spręsti išmintingiau. Tai – vienintelis būdas miniai vėl tapti tauta.

O gal vis dar netikite, kad technologijų amžiuje tiesioginė demokratija negalima?

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama
2020-05-20 / 16:47
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas