UŽ NARKOTIKŲ UŽDRAUDIMĄ


Parašų: 6



DAUGIAU NEI 99% LIETUVIŲ YRA NARKOMANAI.

Policininkai, mokytojai, daktarai, gaisrininkai, paštininkai, advokatai, teisėjai...

Jūsų kaimynai ir giminiaičiai...

O visų skaudžiausia…

...ir įstatymų leidėjai..

DAUGUMA JŲ NARKOMANAI.

Lietuvoje narkotikai klasifikuojami pagal 1961 metų narkotinių medžiagų konvenciją, kas yra tiesiog pasityčiojimas iš Lietuvos politikos.

Tais laikais žmonės neturėjo net interneto…

Ką čia interneto…

Neturėjo net kompiuterių, rankinių telefonų, GPS, ar žinojo, kad egzistuoja toks dalykas, kaip pirštų antspaudai.

Taip, tai tiesa.

Mūsų narkotikų politika, remiasi konvencija, kai tabako kompanijoms buvo leidžiama ant savo pakuočių dėti kūdikių nuotraukas su užrasais: “MANO TĖTIS RŪKO MARLBORO!” arba dar geriau “IŠ VISŲ CIGAREČIŲ, DAKTARAI RENKASI CAMEL”.

Valstybei, kuri laiko save nepriklausoma, reiktų mąstyti pačiai, o ne vadovautis konvencija, kurioje Lietuva net nedalyvavo.

Pačios žinios apie psichologiją, chemiją, biologiją, medicininą ir net apie pačias narkotines medžiagas ir priklausomybę - buvo nulinės...

....Negana to stipriai įtakotos tabako, cukraus ir alkoholio kompanijų.

Na, o kaip yra iš tikrųjų?

Remiantis statistiniais duomenimis VISI 100% heroiną vartojantys asmenys pradejo nuo cukraus, kofeino, tabako ir alkoholio.

ALKOHOLIS

Alkoholio užtenka 1 dozės ir didžioji dauguma yra įklampinti į rimtą priklausomybę ir vartoja šį narkotiką reguliariai visą savo likusį gyvenimą.

Alkoholis sukelia ne tik psichologinę bet ir fizinę priklausomybę, tam tikrų kognityvinių funkcijų pakenkimus.

Paveikia neigiamai emocinį, bei protinį intelektą ir sukelia net keliolikos rūšių vėžį.

Joks kitas narkotikas nedaro tokios didelės žalos visuomenei, kaip alkoholis.

Dažniausiai nužudymai, autoįvykiai, viešosios tvarkos pažeidimai, vagystės, prievartavimai, smurtas šeimoje, chuliganavimas ir t.t. ivykdoma alkoholio apsvaigusių asmenų.

Nuo alkoholio apsvaigę asmenys nesugeba priimti racionalių sprendimų, yra lengviau paveikiami, alkoholis jiems sukelia netikrą “nuotykių troškimo” ir “drąsos” pojūtį, būtent todėl alkoholis lydi į visus kitus sunkiuosius narkotikus - kokainą, amfetaminą, heroiną.

Alkoholis priklauso narkotikų “depresantų” kategorijai ir yra #1 depresijos, bei savižudybių priežastis.

Nėra nė vieno klinikinio tyrimo, kuris patvirtintų, kad alkoholis turi nors kažkokią medicininę vertę, tai yra tiesiog nuodas, kuris medicinoje skirtas bakterijoms naikinti, o žmonės vartodami šį nuoda naikina save.

Kadangi tai yra pats pavojingiausias narkotikas visuomenei, ir vienas iš pavojingiausių narkotikų sveikatai, už šios narkotinės medžiagos disponavimą, įgijimą, laikymą, gabenimą, siuntimą, platinimą ar vartojimą, tūrėtų būti taikoma baudžiamoji atsakomybė, laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.


NIKOTINAS

Iš visų legalių ir nelelgalių narkotikų, nikotinas yra labiausiai mirtinas narkotikas, nuo kurio miršta 5 milijonai žmonių kasmet pasaulyje.

Tai yra holokaustas kiekvienais metais.

Nikotinas sukelia stiprią psichologinę priklausomybę.

Yra begalę tyrimų patvirtinančių, kad tabako gaminiai yra pagrindinis plaučių, gerklės ir keliolikos kitų vėžinių susirigimų priežastis.

Kadangi nikotinas nėra toks pavojingas visuomenei, kaip alkoholis (nesukelia autoįvykių, smurto šeimoje, vagysčių, prievartavimų,viešosios tvarkos pažeidimų ir t.t.), todėl siūlome pakeisti amžiaus cenzą, ir leisti legaliai šį narkotiką vartoti tik sulaukus 60 metų.

Už šios narkotinės medžiagos disponavimą, įgijimą, laikymą, gabenimą, siuntimą ar vartojimą, nesulaukus 60 metų, tūretų būti taikoma baudžiamoji atsakomybė, laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.


KOFEINAS

Kofeinas – legali narkotinė medžiaga, kuri parduodama net vaikams.

Šis narkotikas sukelia geležies trūkumą, ištraukia iš kaulų kalcį, tai skatina osteoporozę (greitai lūžtantys kaulai dėl mineralų (daugiausia kalcio) praradimo.

Kofeinas sukelia fizinę ir psichologinę priklausomybę, dantenų problemas, širdies veiklos sutrikimus.

Energija, kurią narkomanai pajunta išgėrę kavos, kyla dėl padidėjusio streso hormonų (adrenalino, noradrenalino, kortizono ir kt.) kiekio kraujyje. Tai trumpam suteikia energijos (dėl adrenalino poveikio).

Tai trumpalaikė palaima, vedanti į ilgalaikį prakeikimą.

Kofeino, kaip ir alkoholio užtenka 1 dozės ir didžioji dauguma yra įklampinti į rimtą priklausomybę ir vartoja kofeiną reguliariai visą savo likusį gyvenimą.

Bandant nutraukti kofeino vartojimą narkomanai jaučia atpratimo kančias, galvos skausmą, irzlumą, prakaitavimą, sulėtėjusi mąstymą, irzlumą.

Narkotinė medžiaga kofeinas, kaip ir alkoholis, nėščioms moterims per placentą labai lengvai patenka į vaisių ir taip jį nuodija. Todėl šio narkotiko vartojimas padidina persileidimo tikimybę ar priešlaikinį gimdymą.

Visa kavos stimuliacija yra tik nuodų šalinimo pašalinis efektas, nes organizmas privalo sutelkti visus išteklius kofeinui šalinti ir aišku žmogus kurį laiką junta apgaulingą energijos antplūdį.

Lygiai tokiu pat principu veikia kokainas ir amfetaminas.

Siūlome taikyti už kofeiną tokias pat bausmes, kaip ir už kitus nelegalius centrinę nervų sistemą stimuliuojančius narkotikus.

CUKRUS.

Šis narkotikas neturi jokios medicininės vertės ir yra daugybės ligų priežastis.

Tai yra vienas klastingiausių narkotikų, nes cukraus kompanijoms yra suteikta teisė, ne tik parduoti šį narkotiką vaikams, bet ir juos vilioti savo pakuotėmis ir pripratinti vaikus prie šio narkotiko nuo mažens.

Dauguma, net nežino jog turi cukraus priklausomybę, nes net nėra bandę nutraukti cukraus vartojimo (kas yra begalo sunkus ir daugybės valios pastangų reikalaujantis procesas).

Cukrus, kaip ir nikotinas ar alkoholis niekada neturėjo būti legalus narkotikas. Tai yra grynas nuodas iš lėto žudantis lietuvos žmones.

Tai, kad cukraus vartojimas yra vos ne 100%, netūretų būti legalumo priežastimi, netgi priešingai, tai yra narkomanijos epidemija, kurią būtina spręsti DABAR.

Buvo laikai, kai heroinas buvo legalus ir plačiai vartojamas, žmonės heroiną laikė stebuklu, bet tai nekeičia fakto, jog heroinas buvo ir yra pavojingas narkotikas.

Jei ir dabar heroino vartojimo procentas stipriai pakiltų, tai nereiškia, jog reiktų įteisinti heroiną. Tai reikštų, kad reikia stengtis mažinti vartojimą, lygiai taip pat, kaip ir reikia DABAR kovoti su cukraus vartojimu.

Siūlome:

1. Įvesti amžiaus cenzą, vartojimas tik nuo 25 metų (kai yra visiškai išsivyščiusios smegenys).

2. Gaminiai, kuriuose yra cukraus turi būti tik juodose pakuotėse, su perspėjimais, didelėmis, aiškiai matomomis, didelio šrifto, baltomis raidėmis ant pakuočių “CUKRUS ŽUDO”, “CUKRUS SUKELIA PRIKLAUSOMYBĘ – MESK DABAR” , “CUKRUS YRA DAUGYBĖS LIGŲ SUKELĖJĘS”, “ŠIS GAMINYS KENKIA JŪSŲ SVEIKATAI” ir pan. Lygiai taip pat, kaip dabar yra su tabako produktais.

Mokeščiai surinkti iš cukraus gaminių prekybos, turi būti nukreipti į narkomanijos prevenciją, švietimą apie cukraus daromą žalą, bei cukraus priklausomybei gydyti.

Už gaminių, kuriuose yra cukraus vartojimą, disponavimą asmenims iki 18 metų, atsako tėvai, baudžiamąją atsakomybę.

Už gaminių, kuriuose yra cukraus vartojimą, disponavimą asmenims nuo 18 metų iki 25 metų, tūretų būti taikoma baudžiamoji atsakomybė, laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

AUGALINĖS KILMĖS NARKOTINĖS MEDŽIAGOS.

Lietuviai mėgsta save “gydyti” įvairiomis “vaistažolėmis”, bet medicina yra pažengusi šiek tiek toliau, nei kažkokių “vaistažolių” vartojimas, ypač, kai nėra jokių pagrįstų įrodymu, kad tos “vaistažolės” veikia ir ar apskritai jos yra saugios žmonėms.

Ieškant informacijos apie narkotikų poveikį, žalą ir naudą “drugs.com” paieškos sistemoje, teigiama, kad karklai, gysločius, rykštenės, gauromečius, vingiorykštės, gervuogių lapai, debesylo žolės, šermukšniai, liepžiedžiai, ramunėlės, kanapės, mėtos ir melisai yra populiariausios augalinės kilmės narkotinės medžiagos, “vaistažolės” naudojamos “sveikatai gerinti”.

Tačiau, dėl klinikinių tyrimų nebuvimo ir neįrodyto saugumo žmogaus organizmui, reiktų uždrausti visas populiariausias “vaistažoles”.

Siūlome už šių augalinės kilmės narkotinių medžiagų disponavimą, auginimą, įgijimą, perdirbimą, laikymą, gabenimą, siuntimą, vartojimą, platinimą taikyti baudžiamąją atsakomybę, piniginę baudą arba laisvės atėmimą iki 1 metų.

Leisti auginti šiuos augalus tik moksliniais tikslais.

Jei atlikus kliniikinius tyrimus paaiškėtų, jog šiose “vaistažolėse” yra veikliųjų medžiagų, kurios turi medicininę vertę, leisti farmacijos kompanijoms tas medžiagas sintetinti ir gaminti cheminius vaistus, ir leisti legaliai juos naudoti tik su daktaro pasirašytu leidimu.

P.S. Kad bus uždrausti legalūs narkotikai, yra sunku tikėtis, nebent atsiras daug jūsų palaikančių šią “Lietuva be narkotikų” idėją ir norinčių, kad Lietuvoje būtų baudžiama pagal tikrą, moksliškai paremtą narkotikų žalą, o ne pagal kažkokią viduramžių, abejotinos kompetencijos konvenciją.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama
2020-06-14 / 03:01
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama
2020-06-14 / 02:09
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama
2020-06-14 / 01:51
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama
2020-06-14 / 01:32
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas