Nepilnamečių apsaugos įstatymui NE!


Parašų: 5


  • Autorius: Liberalus ir tolerantiškas jaunimas
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos Seimas
  • Kategorija: Žmogaus teisės

Prieš pradėdamas šios peticijos aprašymą, noriu pabrėžti, kad ją rašo 15 metų paauglys.

Taigi Lietuvoje yra priimtas nepilnamečių apsaugos įstatymas, kuris draudžia nepilnamečiams pasakoti, rodyti ar kitaip skleisti informaciją apie LGBTQ+ žmones. Mano, bei manau daugelio kitų nuomone šis įstatymas yra visiškai nereikalingas ir varžo žmogaus, kaip nepriklausomo individo, teises.
Matyt priimdami šį įstatymą politikai Seime buvo labai homofobiški ir manau, kad praėjus tiek laiko po jo priėmimo, Lietuva ir jos žmonės (ir nepilnamečiai, kurie yra DAUG labiau tolerantiški ir labiau suprantantys apie toleranciją nei tie politikai, kurie nori mus "apsaugoti") tikrai yra pasiruošę pasakoti ir kalbėti apie LGBTQ+ žmones, kurie yra visiškai tokie pat žmonės kaip ir visi kiti.
Būdamas nepilnametis aš pats iš savo patirties galiu pasakyti, kad jaunimas palaiko LGBTQ+ žmones ir mes jų tikrai nelaikome "nenormaliais". Mano paties draugai, bendraamžiai visiškai palaiko juos ir mes nieko blogo tame nematome, tai yra visiškai normalu. Pasaulyje yra visokių žmonių ir tai yra šaunu.
Mokykloje mokytojai moko apie toleranciją, rengiama tolerancijos diena, tai kam visa tai, jei tokie įstatymai vis dar galioja XXI a.? Mokytojai "negali" kalbėti apie LGBTQ+ žmones ir taip dar labiau ugdyti jaunimo toleranciją, nes tai draudžia kažkoks neadekvatus įstatymas. Tai yra mažų mažiausia - absurdas
Pats įstatymas grindžiamas "normalių" šeimų vertybėmis, bet mums, jaunimui, vertybės yra kitokios. Mums, kaip jauniems žmonėms, svarbu laisvė, tolerancija, saviraiška ir žmogaus teisės. Šis įstatymas yra didžiulė klaida ir visiškai pasityčiojimas ir LGBTQ+ žmonių visuomenės grupės.
Nežinau, ar išdėsčiau savo mintis pakankamai aiškiai, bet manau, kad supratote ką norėjau pabrėžti.

Labai prašau, PASIRAŠYKITE šią peticiją, nepilnamečiai viską SUPRANTA, MES ESAME TOLERANTIŠKI. Įrodykime, kad Lietuva gali būti laisva, demokratiška ir tolerantiška šalis visiems žmonėms.

Jeigu nesunku pasidalinkime šia peticija su draugais, padarykime taip, kad ši peticija pasiektų Seimą! Ačiū!❤