Prieš Techninių Apžiūrų Centrų monopoliją


Parašų: 8



Dėl įmonėms vykdančioms privalomąją autotransporto techninę apžiūrą suteiktų monopolinių sąlygų kenčia automobilių savininkai. Paslaugos teikiančios įmonės nesuinteresuotos gerinti paslaugų kokybės nes nejaučia jokios konkurencijos grėsmės.
Vairuotojai priversti ilgas valandas laukti eilėse kad patikrinti savo automobilį. Jei randamas kad ir smulkus neatitikimas reikalinga pakartotinė apžiūra ir nauja keletos valandų eilė. Konkurencijos taryba siūlo Vyriausybei atsisakyti ir šią paslaugą teikiančių įmonių skaičiaus ribojimo, ir išsidėstymo šalies teritorijoje kriterijaus. Konkurencijos taryba nuosekliai laikosi dar 2013 m. išsakytos pozicijos, jog valstybinės techninės apžiūros paslaugos teikimas nepasižymi tokia ypatinga specifika, kad šioje rinkoje negalėtų veikti daugiau nei keletas ūkio subjektų ar kad tik vienas ūkio subjektas tam tikroje teritorijoje galėtų neterminuotai teikti šią paslaugą.
„Situacija, kuomet Lietuvos transporto priemonių techninę apžiūrą vienoje zonoje atlieka viena įmonė, 1994 m. laimėjusi apžiūros vykdytojo parinkimo konkursą, tebėra ydinga“, – teigiama Šarūno Keserausko pasirašytame dokumente.
Tai kodėl iki šiol nieko nedaroma šiuo klausimu vyriausybės lygmeniu. Kviečiame visus pasirašyti šią peticiją kad atkreipti Seimo ir vyriausybės dėmesį į šią problemą ir išspręsti kuo skubiau šį klausimą.