Peticija prieš įsigaliojiusias naujas mokestines vertes Lietuvos NT, nuo kurių apskaičiuojamas NT mokestis


Parašų: 7



Aš, Lietuvos pilietis, esu prieš įsigaliojiusias naujas mokestines vertes Lietuvos NT, nuo kurių apskaičiuojamas NT mokestis.
Palyginti su praėjusių metų duomenimis, viso šalies nekilnojamojo turto vidutinė rinkos vertė padidėjo apie 9 procentais (iš šiandienos pranešimo spaudai). Be to, šiandienos - 2021 01 15 - pranešime spaudai, Lietuvos gyventojai yra informuojami, kad nuo šių metų įsigaliojo atnaujintos statinių (butų, gyvenamųjų namų ir kt.) mokestinės vertės, nuo kurių apskaičiuojami NT mokesčiai. Raginama kreiptis į registrų centrą, kur kiekvienas Lietuvos piliteis sužinos pasikeitusią savo NT mokestinę vertę.
2012 m. pirkau butą už 50000 lt. Už tai susimokėjau visus NT įsigijimo ir registravimo mokesčius. Pasiremontavau, gyvenu. Per beveik 10 metų butas nusidėvėjo: vamzdynai, dažytos sienos, lubos, langai iš išorės, baldai, buitinė technika ir t.t. Kaip gali kisti ta mokestinė vertė? Žmonėms atlyginimai nepakilo, papildomos išlaidos buto vamzdynams ir panašiai atnaujinti yra nuolatinės, o čia – iš oro – prirašė Registrų centras naujas mokestines vertes. Tai yra afera ir Lietuvos piliečių (gyventojų) reketas. Valdininkai, seimo nariai, tvitino, kad įvedus Eurą, kainos nesikeis, o čia Lietuvos valdžios atstovai ėmė ir iš oro prirašė naujas NT turto mokestines vertes, kad galėtų apiplėšinėti Lietuvos gyventojus. Suprantu tai, kaip įteisintą reketą prieš Lietuvos žmones, ir esu prieš tokius įstatymus.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama
2021-01-15 / 19:59
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas

Peticija gali būti panaudota politinėje ar partijų veikloje, teikiant siūlymus valstybinėms institucijoms.