NESUTINKAME su 10 aukštų pastato statybomis Žaliakalnyje (A. J. Vokietaičių g. 3, Kaunas)


Parašų: 11


  • Autorius: Luka Gaižauskaitė
  • Adresuota: Kauno miesto savivaldybės administracijai
  • Kategorija: Aplinkosauga

NESUTINKAME, kad adresu A. J. Vokietaičių g. 3, Žaliakalnyje dominuojančio sodybinio tipo vieno ar dviejų aukštų individualių namų užstatymo teritorijoje būtų vystomas dešimties aukštų gyvenamasis pastatas, kuris ženkliai pablogins visų aplinkinių gyventojų gyvenimo sąlygas bei darkys vieningą Žaliakalnio architektūrinį kontekstą.
TEIGIAME, kad:
a) Nedidelėje tarpukario pedagogų vardo A. J. Vokietaičių gatvelėje Žaliakalnyje esančiame sklype netoli Savanorių prospekto planuojamas statinys neatitinka vietos konteksto. Aplinkinių sklypų užstatymo tipologija - sodybinis užstatymas. Sklypuose dominuoja mažaaukščiai statiniai, būdingi Žaliakalnio teritorijai. Tai yra vertinga urbanistinė struktūra, o planuojamas pastatas akivaizdžiai darko svarbų Kauno miestovaizdžio elementą, užgožia erdvę ir agresyviai dominuoja kraštovaizdyje.
b) Atsižvelgiant į Kauno 2013-2023 metų bendrojo plano esamos situacijos brėžinį, kuriame sklypas A. J. Vokietaičių g. 3 parodytas kaip mažaaukščių gyvenamųjų namų statybos paskirties, teigiame, kad naujas užstatymas neturėtų viršyti kvartalo užstatymo foninio aukščio, tačiau projektuotojų vizijoje suplanuotas statinys yra vos ne dvigubai aukštesnis už artimiausią didesnio aukštingumo pastatą – konversijai ruošiamą „Juzės“ pastatą.
c) Numatomas statyti namas iki maksimumo išdidina funkcinę ir architektūrinę nedidelio sklypo programą ir į pirmą vietą stato ekonominius vystytojo interesus, nors gyvename laikmetyje, kai prioritetas turėtų būti darni ir pamatuota miesto plėtra.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama
2021-04-30 / 22:14
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama
2021-04-25 / 21:48
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas