Diena be vejos pjovimo (įtraukti į minėtinų dienų sąrašą)


Parašų: 28



Prasidėjęs šiltasis sezonas skatina žmones daugiau laiko praleisti gryname ore, tačiau privačių namų savininkams tai ir aktyvių darbų kieme metas. Vienas pagrindinių darbų, lydinčių privačių namų savininkus viso šiltojo sezono metu, t. y. maždaug pusmetį, yra vejos pjovimas. Skaičiuojama, kad 5-6 arus vejos savo kieme turintys gyventojai jos priežiūrai skiria apie 1,5 val. per savaitę, o tai reiškia kone visą darbo dieną per mėnesį ir apie dvi paras per metus.

Įvairios apklausos rodo, kad dėl vejos pjovimo kyla barnių šeimose, kartais žmonės yra priversti atsisakyti mėgstamo užsiėmimo, vėlesniam laikui atidėti hobį, be to, individualių namų kvartalų gyventojus erzina vakarais ar savaitgaliais naudojama burzgianti vejos priežiūros technika.

Siekiame į minėtinų dienų sąrašą įtraukti Dieną be vejos pjovimo, kuri kasmet būtų minima paskutinį gegužės sekmadienį.

Tikime, kad tai galėtų būti simbolinė naujos tradicijos pradžia ir priminimas – lai sekmadienis būna ramybės diena, kuomet mėgaujamės draugyste su kaimynais ir skiriame laiko sau, savo artimiesiems. Beje, sekmadienio, kaip tylos ir ramybės dienos, idėją palaiko nemažai individualių namų kvartalų gyventojų, kai kurios bendruomenės yra sutarusios, kad sekmadieniais nenaudoja burzgiančios ir aplinką teršiančios technikos. Padarykime tai masiniu reiškiniu.

Kviečiame pasirašyti ir palaikyti Dienos be vejos pjovimo iniciatyvą.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama
2021-04-22 / 12:43
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas