Pamokų pradžia mokyklose nuo 09:00 val.


Parašų: 37


  • Autorius: Arnas Bebrauskas
  • Adresuota: Lietuvos Švietimo Ministerija
  • Kategorija: Švietimas

Pamokų laiką visose Lietuvos mokyklose pradėti nuo 09:00 val.
Priežastys:
1) Anksti atsikėlę vaikai nespėja pavalgyti pusryčių, todėl mokyklose turi būti skirtas laikas 08:00-09:00 val. pusryčiams prieš pamokas.
2) Anksti prasidėjusios pamokos anksti ir baigiasi, dėl prastai valstybės organizuojamo užklasinio ugdymo, tėvai atsitraukę nuo darbo turi galvoti kaip užimti vaikus likusią dienos dalį, o kiti vaikai tiesiog paliekami šlaistytis gatvėmis.
3) Anksti atsikėlę vaikai dažnai būna pilnai nepailsėję, dėl to sunku susikaupti, krenta mokymosi rezultatai, o pirma pamoka yra skiriama išsibudinimui. Paslaugai nesukuriant gerų rezultatų - švaistomi viešieji finansai.
4) Transporto spūstys visiems pajudėjus į mokyklas ir darbus vienu metu yra įspūdingos, spūstyse įstrigę vairuotojai teršia ne tik gamtą, bet ir savo plaučius, didėja kvėpavimo ligų tikimybė.
5) Tėvams, kurie stovi spūstyse lieka nepadaryti darbai, mažėja darbo efektyvumas, dėl ko ekonomika patiria milijardinius nuostolius.
6) Viešasis transportas patiria nesubalansuotus keleivių srautus, dėl ko patiria nuostolius, tampa nepatrauklia susisiekimo priemone ir skatina automobilizmą.
7) Kiekvieną dieną stovint spūstyse, vaikai patiria nereikalingą stresą, bijodami vėluoti į pamokas.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama
2021-09-20 / 15:23
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas

Peticija gali būti panaudota politinėje ar partijų veikloje, teikiant siūlymus valstybinėms institucijoms.