Prieštaraujame pensionato statybom gyvenamų namų rajone, Burbiškėse


Parašų: 0


  • Autorius: Arūnas Plingis
  • Adresuota: Terasų 6, Vilnius
  • Kategorija: Sveikatos apsauga

Prieštaraujame proto negalią turinčių ligonių pensionato statybom Terasų ir Tunelio gatvių kampe esančiame Burbiškių rajone, nes būsimojo pensionato teritorija viena kraštine remsis į keturias atskiras nuosavų namų teritorijas. Į būsimo pensionato teritoriją patenka visos komunikacijos: vandentiekis, fekalijų šulinukai, aukštos įtampos elektros laidai. Taipogi, iš Terasų gatvės suformuotas sklypas transporto priemonėms nepaliekant jokios prasilenkimo kišenes kartu neliks vietos ir šiukšlių mašinos apsisukimui. Tunelio gatvė lieka be šaligatvio, o važiuojamoji dalis, kuri yra trijų metrų pločio, ribojasi su numatyto pensionato tvora. Dabar pėstieji pravažiuojant automobiliui traukiasi į pievą. Priešais važiuojančios mašinos taip pat įvažiuoja į pievą arba atbuline eiga važiuoja į šiukšlių konteinerių aikštelę, jei ten neįvažiavo kitas automobilis.

Žiūrint į teritoriją kurioje buvo priimtas sprendimas pastatyti pensionatą tokioje vietoje, kurios teritorija viena kraštine remiasi į šiukšlių konteinerius, per kitas dvi kraštines prie pat yra Tunelio ir Terasų gatvės kurių dulkės tiesiogiai teks to pensionato gyventojams, o negana to, dar virš jų galvų kabos aukštos įtampos elektros linija, kyla klausimas dėl savivaldybės atsakingų asmenų bei juos konsultavusių gydytojų kompetencijos ar jie gali priimti tokius sprendimus. Juk net tarybiniais laikais kai pagarba žmogui ir žmogaus teisės buvo žemiau plintuso, net tais laikais ligoninės ir pensionatai buvo statomos taip kad būtų atsižvelgiama į ligonių gerovę ir gerbuvį.

Europos Komisija šitam reikalui yra išskyrusi virš 5mln. Eurų. Jei Vilniaus miesto savivaldybė nesugebės kompetentingai išspręsti šito pensionato statybos klausimo, Burbiškių bendruomenės gyventojai bus priversta kreiptis į EK dėl šių pinigų neteisingo panaudojimo.