Dėl pirmalaikių Seimo rinkimų


Parašų: 56
Paramos: < 20 EUR

Pasiekus 100 parašų ir 250 EUR paramos, peticija bus priimta administravimui VŠĮ Peticijos.

  • Autorius: Andrius Katkauskas
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos seimas, Lietuvos Respublikos vyriausybė
  • Kategorija: Valdžia ir politika

Siūlau surengti pirmalaikius LR Seimo rinkimus, dėl ne adekvataus Vyriausybės ir Seimo darbo bei jų priimamų sprendimų:
Užsienio politikoje, nes mes kaip šalis, neturinti jokių išteklių, priklausoma išskirtinai nuo savo piliečių ir verslo kompetencijų, esame politikos nykštukai, tačiau susipykome ir su kaimynais ir su vienomis didžiausių pasaulio ekonomikų. Mes, nesitarę nei su ES, kurios dalimi esame, vienašališkai skelbiame sankcijas (Baltarusijai), nekreipdami dėmesio į perspėjimus, pripažįstame Taivaną kitaip nei visos šalys iki šiol, nors to nedaro net šalys milžinės (lyginant su Lietuva).
Mes prarandame savo ekonominį patrauklumą, investicijų pritraukimą. Tai skatins darbo vietų mažėjimą, vėl didins emigraciją, dėl ko savaime bus didinami mokesčiai, siekiant surinkti biudžetą.
Politikai nesugeba apginti juos "maitinančių" rankų- Lietuvos verslo interesų nei pasauliniu, nei ES mastu.
Vidaus politikoje apart naujų mokesčių siūlymo (vietoj to, kad optimizuoti biudžetines įstaigas ir pajamas, dėl ko tikrai atsirastų pinigų), regis, svarbiausia "skambiai" naikinti alkoholio suvaržymus, nors net piliečiams tai jau nebėra taip aktualu, nes jau priprato. Gero neprideda amžinos rietenos ir požiūris, kad valdantieji visada teisūs.
Labai tikėtinos tokios politikos pasekmės: dėl Kinijos sankcijų trauksis eksportas, sustos investicijos, mažės darbo vietos bei apmokėjimas.
Dėl santykių su Baltarusija (tikėtina, kad prie jų prisijungs ir Rusija) visas turėtas tranzito, krovos pajamas, atiduodame kaimyninėms šalims (greit geležinkelio atkarpą nuo Baltarusijos galėsime į metalo laužą priduoti). Lietuvos geležinkeliai sumenks stipriai, nes nebus krypčių kur vežti.
Dėl europinės politikos transporto įmonės iškelia verslus į kaimynines šalis, žemės ūkio sektoriui nesugebama iškovoti vienodų sąlygų su Vakarų valstybėmis.
Keista po to prašyti kieno nors užtarimo ir tvirtinti, kad ES turi mus užstoti, kai prieš tai jų net neklausęs ir nepaklausęs, imiesi vienašališkų "iniciatyvų".
P.S. politika tai diplomatija, o ne asmeninės ambicijos "įsiamžinti" politikoje. Politikams reikia suprasti, kad jiems atlyginimus "suneša" verslas, o ne pinigai visada randami biudžete. Šiandienos politikai, regis, vykdo socialinių tinklų politiką, be jokios diplomatijos, susidaro įspūdis, kad jie nieko, išskyrus biudžetinį darbą nedirbę. Sakysit koks skirtumas? Ogi paklauskite eilinio piliečio ir jis atsakys - kiek dirbi, tiek uždirbi, Ir gyveni iš to kiek uždirbi, o ne lengva ranka skoliniesi. Keista prašyti kieno nors užtarimo ir tvirtinti, kad ES turi mus
užstoti, kai prieš tai jų net neklausęs ir nepaklausęs, imiesi vienašališkų "iniciatyvų".

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama
2022-02-03 / 20:12
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama
2022-02-01 / 09:47
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama
2022-01-20 / 21:25
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas

Peticija gali būti panaudota politinėje ar partijų veikloje, teikiant siūlymus valstybinėms institucijoms.