Uždrausti kriptovaliutas Lietuvoje


Parašų: 6
Paramos: < 20 EUR

Pasiekus 100 parašų ir 250 EUR paramos, peticija bus priimta administravimui VŠĮ Peticijos.

  • Autorius: R.D
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos seimas, Lietuvos Bankas, LR Vyriausybė
  • Kategorija: Kita

Kriptovaliutos destabilizuoja finansų rinkas ir kenkia planetos ekologinei sistemai. Kriptovaliutų kainos yra labai nepastovios dėl jų globalaus ir decentralizuoto pobūdžio. Jomis naudojasi nusikalstamos organizacijos finansuodamos nusikaltimus, nes yra sunkiai susekamos. Paprasti vartotojai su mažu finansiniu raštingumu investuodami į kriptovaliutas praranda savo pinigus dėl jų nepastovių kainų. Dauguma žmonių dėl aklo susižavėjimo ir noro greitai praturtėti nukenčia nuo sukčių. Kriptovaliutų „kasimas“ reikalauja didelių elektros suvartojimo sąnaudų. Kai kurios šalys, kad panaikinti susidariusį elektros stygių, buvo priverstos įjungti išjungtas elektrines, ar net pradėti daugiau deginti iškastinio kuro - anglies. Dėl elektros stygiaus pasaulinėje elektros rinkoje kainos pakilo, dėl to ir mes Lietuvoje mokam už ją daugiau. Kriptovaliutos sunaudodamos labai didelius elektros kiekius priverčia elektrines išmesti į aplinką daugiau anglies dioksido, kuris kenkia planetos ekologijai (sparčiau šyla ir užteršiamas klimatas).
Neleiskim nusikalstamoms organizacijoms, sukčiams ir monopolininkams dar labiau praturtėti mūsų planetos ekologine sąskaita.
Taip pat kreipiuosi ir į tave „Geimeri“ mėgstant žaisti žaidimus. Tu juk svajoji atsinaujinti savo kompiuterio vaizdo plokštę pirktą prieš 5 metus, bet tu žinai, kad dėl kriptovaliutų nėra galimybės jų nusipirkti, o jei ir yra jų kainos 3-4 kartus didesnės nei turėtų būti. Padėkite visi kartu sustabdyti nereguliuojamas kriptovaliutas mūsų gražios planetos ir savo gerovės labui.
Peticiją pasirašau ir pritariu, kad Lietuvoje uždrausti kriptovaliutų kasimą, reklamavimą ir visą su ja susijusią finansinę veiklą.


Peticija gali būti panaudota politinėje ar partijų veikloje, teikiant siūlymus valstybinėms institucijoms.