NE vyrams - nuogaliams centriniame Monciškių paplūdimyje!


Parašų: 5
Paramos: < 20 EUR

Pasiekus 100 parašų ir 250 EUR paramos, peticija bus priimta administravimui VŠĮ Peticijos.

  • Autorius: Monciskes Respublika
  • Adresuota: Palangos savivaldybė
  • Kategorija: Žmogaus teisės

NE vyrams - nuogaliams centriniame Monciškių paplūdimyje!
Monciškės turi priklausyti tiems, kas jas sukūrė savo buvimu - šeimoms, poroms, žmonėms su negalia ir aktyviems poilsiautojams.

Netrukom pasidžiaugti pėstiesiems ir riedantiesiems atkovota Ošupio tako atkarpa - mums Monciškėnams Palangos savivaldybė surengė naują staigmeną - įkurdino visų nuogalių pliažus centrinėje Monciškių pakrantėje (de facto).

Pakrantėje, kurioje praleista dvidešimt vasarų, nudeginta lygiai tiek pat skūrų, užauginti vaikai, praleistas nesuskaičiuojamas kiekis pasiutusiai smagių akimirkų su draugais ir sugaudyti bemaž visi geri vėjai ir bangos.

Monciškėnai, savo buvimu šią buvusią laukinę pakrantę mes pavertėme jaukia ir išskirtine vieta į kurią traukia žmonės iš visos Lietuvos. Mes galvojame, tegul traukia - vietos visiems užteks.

Neužteks, nes Palangos savivaldybės klerkai nusprendė kitaip - centrinėje Monciškių pakrantėje įkurdino tris nuogalių pliažus - vyrų, mišrų nuogalių ir moterų. Vyrų pliažas užkliūna labiausiai, nes yra įkurdintas Monciškių pakrantės ribose. Tokia negrabi intervencija neišvengiamai sujauks natūraliai susigulėjusią tvarką.

Vyrai nuogaliai niekaip nedera prie jau per dešimtmečius susigulėjusių vasarojimo įpročių šeimomis ir poromis Monciškėse. Visi mes, Monciškių bendruomenės nariai - žmonės su negalia ir jų šeimos, vėjagalviai, sodybų ir namelių savininkai, pastovūs ir karts nuo karto užklystantys poilsiautojai - visi mes tariame ryžtingą NE vyrų - nuogalių paplūdimio įkurdinimui Monciškių pakrantės ribose.
De facto Monciškių pakrantės ribos prasideda nuo Paraplegikų stovyklos šiaurinės ribos ir tęsiasi į pietus dar kelis šimtus metrų už Monciškės gatvės.

Palangos savivaldybės prašome:
visus nuogalių pliažus iškeldinti iš Monciškių pakrantės (už paraplegikų stovyklos šiaurinės ribos).
arčiausiai Monciškių įkurti naminiams gyvūnams skirtą paplūdimį.

Iš anksto dėkojame už empatiją - žmogišką gebėjimą įsijausti į kito poreikius ir jausmus.


Peticija gali būti panaudota politinėje ar partijų veikloje, teikiant siūlymus valstybinėms institucijoms.