Nekvalifikuoto darbo vizų išdavimo stabdymas Rusijos piliečiams


Parašų: 3
Paramos: < 20 EUR

Pasiekus 100 parašų ir 250 EUR paramos, peticija bus priimta administravimui VŠĮ Peticijos.

  • Autorius: Gytis Bernotas
  • Adresuota: LR Seimas, LR Vyriausybė, Užsienio Reikalų Ministerija, Susisiekimo ministerija, Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, Vilniaus savivaldybė
  • Kategorija: Kita

Prieš daugiau nei metus prasidėjusi Rusijos invazija į Ukrainą atvėrė akis daugeliui tik ne tiems, kurie verčiasi neatsakingu verslu - pavežėjų įmonės.

Šios peticijos tikslas - daugelio žmonių nepasitenkinimą perkelti į politinį lygmenį ir spręsti vis didėjančią, darbo imigrantų iš Rusijos respublikų, problemą. Reikalaujame ginti Lietuvos nacionalinį saugumą bei visuomeninį interesą!

2022-02-25 - Lietuvos Užsienio Reikalų Ministerija pranešė, jog stabdo vizų išdavimą Rusijos piliečiams: "Solidarizuojantis su Ukraina ir jos žmonėmis, patiriančiais Rusijos karinę agresiją, Lietuvos užsienio reikalų ministerija stabdo vizų išdavimą Rusijos piliečiams" - URM, 2022-02-25

Tačiau, kad ir kaip būtų gaila, realybė yra kiek kitokia. Skelbiama, jog vizos nėra išduodamos, tačiau darbo vizų išdavimas vyksta pilnu pajėgumu - tai liudija masiškai išaugęs rusų pavežėjų kiekis Vilniuje, bei kituose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Didžioji dalis "Bolt" vairuotojų yra iš trečiųjų Rusijos respublikų (Dagestano, Čečėnijos, Kirgizijos, Buriatijos ir t.t) atvykę imigrantai. Kodėl tai yra labai didelė problema?

1. Neteisingumo klausimas

Yra neteisinga žaisti dvigubą žaidimą, skelbiant, jog solidarizuojames su Ukraina, o rusai čia nėra pageidaujami ir tuo pat metu juos įsivežti pas save į namus tūkstančiais. Verta paminėti, jog tų respublikų gyventojai sudaro didžiausią dalį rusijos karių Ukrainos žemėje.

2. Kalbos klausimas

Šie ateiviai kalba tik rusų arba arabų kalbomis - nei angliškai, nei lietuviškai. Kodėl mes savo šalyje turime kalbėti okupantų kalba?

3. Sistemos išnaudojimo ir sukčiavimo problema

Vieša paslaptis, jog jie apgaudinėja sistemą ir nemoka mokesčių arba pabėga iki tos dienos kai reikia sumokėti mokesčius. Schema paprasta, vienas imigrantas išsiema individualios veiklos pažymą, o su ja važinėja kiti dešimt jo kolegų. Tekę girdėti, kad toliau ramiai važinėja vairuotojai turintys po 10 ir daugiau baudų - o su tuo nieko negalima padaryti: nei konfiskuoti mašinos, nei perkelti atsakomybę Boltui ar pačiai pavežėjų įmonei.

4. Nelygi konkurencija Lietuvos piliečiams

Imigrantai dirba už pigiau, neatsakingai apskaito mokesčius, o todėl išlaiko žemas pavežimo kainas. Būtų galima sakyti: mes turėtumėm džiaugtis dėl konkurencijos, tai leidžia mums sutaupyti. Tačiau kokia visa to kaina? Man kaip plietiškui asmeniui, nėra gaila mokėti šiek tiek daugiau savo tautiečiui, kurio uždirbti pinigai lieka Lietuvos ekonomikoje.

5. Nacionalinio saugumo klausimas

Mes importuojame 5-ąją koloną iš pačių labiausiai pro-putiniškų respublikų. Šie ateiviai mums yra svetimi absoliučiai viskuom: kultūra, religija, geopolitiniu požiūriu, vertybėmis ir t.t.
Tokios nereguliuojamos sąlygos sukuria precedentą ir leidžia žodžiui sklisti iš lūpų į lūpas, o dėl to jų atvažiuoja vis daugiau ir daugiau. Niekas nekelia šio klausimo viešai, nėra aišku kiek jų čia yra, kiek dar bus leidžiama jiems važiuoti ir taip pat nėra garsiai kalbama apie tokios imigracijos pasėkmes nacionaliniam ir visuomeniniui saugumui.

6. Parazituojantis ir neatsakingas verslas

Vietoj to, kad pavežėjų įmonės už konkurencingas kainas samdytų lietuvius (sakysit kad neužtenka darbo jėgos? Leiskit rinkai diktuoti kainas, bus teisingas atlygis, bus ir daugiau vairuotojų), jie masiškai importuoja pigią ir svetimą darbo jėgą dėl didesnių pelno maržų, rizikuodami visų mūsų gerove.

7. Nesaugumo klausimas

Absoliuti dauguma jų yra iš musulmoniškų kraštų, kur yra kiek kitoks požiūris į moteris ar į įvairias visuomenės mažumas. Yra užfiksuotas ne vienas seksualinio priekabiavimo prieš merginas atvejis. Jie dažnai keliasi gyventi į bendruomenes vieni šalia kitų, kur formuojasi kritinė masė, kuri nekontroliuojama ilgainiui gali tapti labai didele problema.


Apibendrinimas:

Kiek tenka susidurti, tai yra visiškai mums svetimi žmonės, nekalbantys mūsų kalba, negerbiantis mūsų vertybių ir valstybės, jie čia yra tik todėl, kad galėtų pasinaudoti ES ištekliais ir privalumais, kurios patys taip nekenčia. Jie uždirba pinigus, juos išsiunčia atgal savo šeimom į Rusiją, ten jų moterys prigimdo dar daugiau vaikų, kurie užaugę keliaus į frontą prieš mus. Kodėl mes turime kasti sau duobę?

Prašau neabejingos pilietinės visuomenės solidarizuotis: dalintis, rašytis ir aukoti šios peticijos sklaidai!