Dėl Konstitucinio Teismo teisėjo S. Šedbaro


Parašų: 17
Paramos: < 20 EUR

Pasiekus 100 parašų ir 250 EUR paramos, peticija bus priimta administravimui VŠĮ Peticijos.

  • Autorius: Eduardas Vaitkus
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos Prezidentas
  • Kategorija: Kita

Lietuvos Respublikos Prezidentui
JE Gitanui Nausėdai


Eduardas Vaitkus
Lietuvos gyventojų
Pasipriešinimo Okupacijai centras


P A R E I Š K I M A S
(dėl Konstitucinio teismo teisėjo S. Šedbaro )

2023-06-29

Lietuvos Konstitucinis Teismas 2023 metų birželio mėn nusprendė, kad 2021 metais Seimo priimtas “prieglobsčio prašytojams taikomas įstatymas prieštarauja Konstitucijai ir nors Seimas bei Vidaus reikalų ministerija įstatymą keitė, jis vis dar yra antikonstitucinis.”

2021 metais Lietuvos Seimo narys S. Šedbaras vadovavo Lietuvos Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui ir pritarė minėtam antikonstituciniam įstatymui.

2023-03-16, S. Šedbaras buvo paskirtas Konstitucinio teismo teisėju ir nenusišalino, bet dalyvavo, svarstant šio įstatymo atitikimą Lietuvos Konstitucijai Konstituciniame Teisme.

2023-06-08 ELTA paskelbė buvusio Konstitucinio teismo pirmininko D. Žalimo nuomonę.
“…jeigu kalbėtume apie priesaikos pažeidimą ir Konstitucijos sulaužymą balsuojant už įstatymą, tuomet visi Seimo nariai ir prezidentas yra atsakingi (...). VISI ŽINOJO (išryškinta mano), kad pažeidinėja Konstituciją, ne viena Bilotaitė. Buvo galima jos ir neparemti, ir nepriimti įstatymo“.

Kad šis įstatymas yra akivaizdžiai antikonstitucinis D. Žalimas skelbė ir prieš balsavimą Seime , tai yra, 2021-07-12.

Taigi, 2021 metais liepos mėnesį Lietuvos Seimo narys S. Šedbaras akivaizdžiai ir sąmoningai sulaužė ir Lietuvos Konstituciją, ir savo Priesaiką…, o po to 2023-03-16 buvo paskirtas ginti Lietuvos Konstituciją į Konstitucinį teismą.

Prašau jūsų, Lietuvos prezidente Gitanai Nausėda, pareikšti savo nepasitikėjimą Konstitucinio teismo teisėju S. Šedbaru.

Tuo atveju, jeigu jūs, prezidente Gitanai Nausėda, vis dar pasitikite S. Šedbaru - jo sąžiningumu bei profesine kompetencija, tai prašau jūsų nurodyti po kelinto Priesaikos ir Konstitucijos sulaužymo jūsų pasitikėjimo šiuo asmeniu nebeliks.



# Vardas Komentaras
1 Vytautas (Marijampolė)
2023-07-05 / 11:39
Tai ne teisėjas, bet politinių užsakymų vykdytojas.