Įpareigoti LR prezidentą reikalauti NATO generalinio sekretoriaus atsistatydinimo dėl jo biuro pareiškimo, kad Ukraina turi sutikti atiduoti savo teritorijas


Parašų: 2
Paramos: < 20 EUR

Pasiekus 100 parašų ir 250 EUR paramos, peticija bus priimta administravimui VŠĮ Peticijos.

  • Autorius: Tomas Milaknis
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos prezidentūra
  • Kategorija: Kita

NATO generalinio sekretoriaus biuro vadovo Stiano Jensseno pareiškimas, esą, dalį Ukrainos teritorijos reikia atiduoti Rusijai mainais už narystę Aljanse neatitinka Lietuvos Respublikos strateginių ir saugumo interesų ir NATO vadovas turėtų dėl to atsistatydinti arba būti atstatydintas.

Šie NATO generalinio sekretoriaus biuro teiginiai suponuoja, kad tarptautinė teisė neegzistuoja, bet kuris nusikaltėlis galiausiai gali būti išteisintas netgi be teismo. Paprasčiausiai bus pripažinta, kad nebuvo jokių karo nusikaltimų, Rusija nieko nepažeidė – Rusija turi teisę ir toliau taip elgtis. Atitinkamai ir visoms likusioms valstybėms, pavyzdžiui, Lietuvai, pasakoma: žiūrėkite, nėra jokio NATO [aljanso] ir 5-ojo straipsnio. Nes jei Rusija pasirodys pernelyg stipri ir įžūli, mes sakysime: atleiskite, matyt, reikia kažką jai perleisti. Tai prieštarauja strateginiams LR saugumo interesams ir pakerta pasitikėjimą kertine suverenių Atlanto aljanso šalių saugumą užtikrinančia organizacina.

Prašome LR prezidentą G.Nausėdą inicijuoti NATO generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo atstatydinimo klausimą.