TAIP Kasčiūnui krašto apsaugos ministro kėdėje!


Parašų: 48
Paramos: < 20 EUR

Pasiekus 100 parašų ir 250 EUR paramos, peticija bus priimta administravimui VŠĮ Peticijos.

  • Autorius: Kasčiūno gerbėjas
  • Adresuota: LR Prezidentui Gitanui Nausėdai, LR Ministrei Pirmininkei Ingridai Šimonytei
  • Kategorija: Valdžia ir politika

Kreipimasis dėl Lauryno Kasčiūno skyrimo į Krašto apsaugos ministrus

Mes, įvairių pažiūrų ir nuostatų Lietuvos Respublikos piliečiai, vadovaudamiesi Konstitucijoje įtvirtinta nuostata, kad kiekvienas pilietis turi teisę (o, mūsų nuomone, dar ir pareigą) ginti šalį ir jos demokratinę santvarką, prašome jūsų teikti ir skirti Lauryną Kasčiūną į Krašto apsaugos ministro postą. Prašome to atsižvelgdami į vienareikšmišką kandidato praeitį bei esamą geopolitinį su šalies saugumu susijusį kontekstą.

Manome, kad Laurynas Kasčiūnas yra tinkamas užimti ministro pareigas dėl šių žemiau išvardintų jo biografijos momentų:

2003 m. kartu su Nacionaldemokratų partijos vadovu Mindaugu Murza L. Kasčiūnas dalyvavo mitinge prieš Lietuvos stojimą į Europos Sąjungą. Mitingui pasibaigus L. Kasčiūnas dalyvavo spaudos konferencijoje kaip mitingo iniciatyvinės grupės narys.

2012 m., jau būdamas įtakingu konservatorių partijos nariu, L. Kasčiūnas su kitais partiečiais inicijavo „Lietuvos-Vengrijos forumą”. Metams bėgant ir po truputį aiškėjant, kad V. Orbanas yra draugiškas autoritarinių pažiūrų politikas, L. Kasčiūnas reiškė savo simpatijas šiam politikui: „Matėme labai neteisingą kairiųjų puolimą prieš V. Orbano pastangas reformuoti Vengriją. Ir toliau liekame ištikimi tai pačiai nuomonei”, – 2014 m. teigė L. Kasčiūnas.

2018 m. drauge su kitais Seimo nariais L. Kasčiūnas žengia dar vieną žingsnį, verčiantį neabejoti jo politine nuovoka ir demokratinėmis pažiūromis – įkuria laikinąją Donaldo Trumpo draugų Seimo grupę.

2020 m. L. Kasčiūnas soc. tinkluose skleidė Šeimų maršo paskelbtą, tiesą atitinkančią informaciją, kad per „Black Lives Matter“ eitynes Vilniuje protestuotojai sumušė žmogų. Už tai neatsiprašinėjo ir savo pozicijos netikslino.

2021 m. Kasčiūnas viename TV3 duotame interviu kalbėdamas apie migrantų vaikus teigė: „Dėl vaikų – turėkime galvoje, kad kultūroje, iš kurios atvyksta tie žmonės, vaikų vertė jokiu būdu nėra didelė.”

2021 m. lankydamasis Vydenių stovykloje išbarė prieglobsčio prašytojus, nes jie gauna išmokas. Už savo elgesį prieglobsčio prašytojo atžvilgiu vėliau neatsiprašinėjo. L. Kasčiūnas savo pastabas nukreipė ne tik į prieglobsčio prašytojus, bet ir į „humanitarinės pagalbos“ savanorius, pagrįstai kaltindamas juos ryšiais su priešiškomis valstybėmis.

Kaip Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas, Kasčiūnas buvo vienas iš apgręžimo politikos Lietuvos-Baltarusijos pasienyje, iniciatorių. Jis taip pat aktyviai skatino priimti teisėtą užsieniečių sulaikymą leidžiančias pataisas.

Lietuvos Respublikos Konstituciniam Teismui 2023 m. birželio 7 d. paskelbus, kad nuostatos, kuriomis tariamai buvo ribojama prieglobsčio prašytojų laisvė, prieštarauja Lietuvos Respublikos Konstitucijai, paklaustas, ką darytų kitaip, L. Kasčiūnas atrėžė: „Aš manau, kad daryčiau tą patį”.

Mes, žemiau pasirašiusieji, manome, kad nenuginčijamai teisingos L. Kasčiūno politinės pažiūros bei antihomofilinės nuostatos su visu tvirtumu leidžia jam užimti krašto apsaugos ministro postą.

Todėl raginame neieškoti kito kandidato ir į krašto apsaugos ministro postą skirti būtent jį.

Kreipimąsi kviečiame pasirašyti visus Lietuvos gyventojus, kuriems svarbi demokratija, valstybės viršenybė ir tautos teisės.

# Vardas Komentaras
1 Andrius
2024-03-22 / 06:13
prašome jūsų teikti ir skirti Lauryną Kasčiūną į Krašto apsaugos ministro postą.