Dėl Šilutės rajono viešojo transporto pagerinimo


Parašų: 0
Paramos: < 20 EUR

Pasiekus 100 parašų ir 250 EUR paramos, peticija bus priimta administravimui VŠĮ Peticijos.

  • Autorius: Aida J.
  • Adresuota: Šilutės rajono savivaldybė, Šilutės autobusų parkas
  • Parašai renkami iki: 2024-07-05
  • Kategorija: Kita

Prisidėkite prie šios peticijos:

Pasirašyti Pasidalinti Paremti

Pasiekus 100 parašų ir 250 EUR paramos, peticija bus priimta administravimui VŠĮ Peticijos, skiriant 100% paramos šios peticijos administravimui (teisinė konsultacija, viešinimas, agitacija, įforminimas, įteikimas adresatui, atsakymo paviešinimas ir kt.). Nepasiekus šios ribos, parama bus skirta bendrai VŠĮ Peticijos veiklai.

Aš turiu kelis prašymus kurie pagerintų viešąjį transportą Šilutės rajone:
1. Prieš-pandeminių laikinai panaikintų (vėlyvų) autobusų reisų atkūrimas (pavyzdžiui kaip Klaipėda-Šilutė: https://silutesautobusai.lt/naujienos/skelbimai/keleiviu-demesiui-15)

Vėlyvo Klaipėda-Šilutė reiso panaikinimas riboja žmones grįžti iš vakarinių renginių/vakarėlių Klaipėdoje arba dirbti vakarinį darbą (išskyrus retus atvejus kai „LTG Link“ prideda vakarinį Klaipėda-Šilutė reisą)

2. Šilutė-Klaipėda-Šilutė autobuso maršruto reisų derinimas su to pačio maršruto traukinio reisais (kad nebūtų situacijos kur traukinys ir autobusas atvyksta panašiu laiku ir sukuria didesnį laiko tarpą tarp transporto reisų)

3. Visų maršrutų informacija turi būti pasiekiama elektroniniuose portaluose (tokiuose kaip stops.lt ir „Google Maps“)

4. Galimybė nusipirkti elektroninius bilietus mokamiems maršrutams (autobusubilietai.lt portalas yra populiariausias pasirinkimas daugumai autobusų operatorių)

5. Greitesnis maršrutų pakeitimų informavimas stotyse/stotelėse (aš asmeniškai įstrigau Švėkšnoje dėl reiso kuris buvo stotelės lentelėje bet iš tikrųjų nebeegzistuoja)

š. Tikslesnis autobuso reisų tvarkaraščių laikymasis (nes ankstyvas autobuso išvažiavimas gali sugadinti žmonių planus; aš pati beveik patyriau tą situaciją Rusnėje)

Aš dar turiu prašymų/idėjų kuriuos mano manymu bus sunkiau įgyvendinti:
1. Šilutė-Vilnius maršruto autobusų modernizavimas su Wi-Fi, elektros lizdais ir veikiančiu tualetu (aš nemanau kad šita idėja bus įgyvendinta nes jai reikia daug pinigų)

2. Galimybė mokėti kortele mokamiems maršrutams autobuse (reikia įrengti papildomą įrangą autobusuose kuri kainuoja pinigus ir laiką)

3. Kitos stotelės garsiniai ir vaizdiniai pranešimai autobusuose/realaus laiko autobusų sekimas aukščiau paminėtuose portaluose (yra tokia pati problema kaip ir 2 punkte)

4. Tvarkaraščių lentelės visose Šilutės rajono stotelėse (tam reikės daug mažų darbų)


Aš manau kad įvykdant šituos (arba bent nesunkius) prašymus Šilutės rajono viešasis transportas bus panašesnis į 21-o amžiaus transporto sistemą (arba bent tokio lygio kaip „Žaliasis regionas“ transportas)

Pasirašyti peticiją

Kiekvienas šiai peticijai paaukotas 1 EUR leidžia mums pasiekti apie 500 žmonių su peticijos žinute ir surinkti daugiau parašų. Paramą administruoja ne pelno siekianti organizacija VŠĮ "Peticijos". 100% paramos yra skiriama šios peticijos administravimui (teisinė konsultacija, viešinimas, agitacija, įforminimas, įteikimas adresatui, atsakymo paviešinimas).


      Jokios kitos informacijos nesiųsime